NY KLUBB:  Marco Tagbajumi (til høyre) er klar for Strømsgodset - Foto: EPA/GERRY PENNY
NY KLUBB: Marco Tagbajumi (til høyre) er klar for Strømsgodset - Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

- Gleder meg sinnsykt!

Marco Tagbajumi klar for Strømsgodset

(Dagbladet): Strømsgodset bekrefter at 27-åringen kommer på lån ut sesongen fra kypriotiske AEL Limassol. Han deltok på dagens trening med Strømsgodset og vil være i troppen til helgens kamp mot Start.

Tagbajumi spiller primært spiss, men kan også bekle en kantrolle.

Fortid i Skeid

Tagbajumi har tidligere spilt guttefotball for Skeid, men forlot Norge som 17-åring. Siden har han spilt på seg et rykte som en stor, sterk og målfarlig angriper. Med 17 mål på 32 kamper for Ermis Aradippou ble han toppscorer i den kypriotiske toppserien i sesongen 2013/2014. Han håper å kunne få bidra med dette allerede mot Start til helgen.

- Jeg gleder meg utrolig til å spille for Strømsgodset og bidra til å ihvertfall nå kvalifisering til Europa League, forteller Tagbajumi til Dagbladet. Angrepsspilleren kan vise til erfaring i den kontinentale cupen med AEL Limassol, og har spilt mot lag som Tottenham og Zenit St. Petersburg.

Hjemkomst

Til tross for opphold i land som England, Portugal og Italia legger ikke Tagbajumi skjul på at det er nå han kommer hjem.

- Jeg hadde andre tilbud fra lag rundt om i verden, men dette er her jeg vokste opp. Det er spesielt motiverende for meg å kunne få vise meg frem i Tippeligaen, forteller angriperen.

- Strømsgodset har masse kvalitet allerede, men jeg håper å få bidra. Jeg ønsker å gi absolutt alt for denne klubben, forteller Tagbajumi.

Må bli vant med norsk fotball

- Tempo i norsk fotball er forskjellig så det må jeg bli vant med. Det blir også nytt med kunstgress men dette er utfordringer jeg er klar for.

Selv om det er en utfordring innrømmer Tagbajumi at det kribler litt i magen når han tenker på at han endelig skal få vise seg på topp i Norge.

- Helt ærlig, nå gleder jeg meg bare sinnsykt. Jeg håper bare ikke jeg blir for nervøs! forteller Tagbajumi.