ELLEVE SEKUNDER FORAN: Marit Bjørgen ga aldri Justina Kowalczyk sjansen til et nytt spurtoppgjør. Elleve sekunder skilte de to rivalene i Lahtis. Foto: Scanpix.
ELLEVE SEKUNDER FORAN: Marit Bjørgen ga aldri Justina Kowalczyk sjansen til et nytt spurtoppgjør. Elleve sekunder skilte de to rivalene i Lahtis. Foto: Scanpix.Vis mer

- Gleder meg stort til verdenscupavslutningen

Bjørgen parkerte Kowalczyk.

||| (Dagbladet): Bjørgen vant lørdagens skiathlom (2 x 7,5 km) i verdenscupen i Lahtis, og kom inn 11,1 sekunder foran den polske rivalen.

Dermed revansjerte Rognes-løperen spurttapet mot Kowalczyk fra OL i Vancouver.

Med andreplassen avgjorde Kowalczyk både distansecupen og verdenscupen sammenlagt.

- Jeg gleder meg stort til avslutningen av verdenscupen. Jeg har fortsatt en sjanse til å komme på pallen, sier Bjørgen, ifølge NTB.

Opp til Petra Majdic på annenplass er det 520 poeng. Til Aino-Kaisa Saarinen på tredjeplass skiller 239 poeng.

Saarinen gikk ikke i Lahtis.

Johaug på pallen
Therese Johaug tok årets første pallplassering med en tredjeplass, 17.8 sekunder bak Bjørgen.

Marit Bjørgen og Therese Johaug samarbeidet ikke bare om å mørne Justyna Kowalczyk i Lahtis. De to spurtene med til sammen 25 verdenscuppoeng fikk Johaug ta seg av.

— Før løpet manglet jeg noen poeng for å være sikker på å få gå verdenscupavslutningen i Falun. Med 60 poeng for tredjeplassen og 25 spurtpoeng burde det være ordnet, sier Johaug.

Hun er på 39.plass i sammendraget i verdenscupen.

De 50 beste får gå avslutningen.

Marthe Kristoffersen tok femteplassen, mens Kristin Størmer Steira kom inn på åttende.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer 12 og Marte Elden nummer 15. Vibeke Skofterud endte på 23.-plass, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 26.

Astma-krangel
Underveis i OL brukte 27-årige Kowalczyk  snakketøyet flittig. Polakken snakket både om dårlige OL-løyper og ikke minst om astmamedisinen Marit Bjørgen bruker.

- Før de starter, får de lov til å ta stereoider som utvider luftveiene. Jeg tror ikke jeg trenger å forklare i detalj hvor mye fordel det gir i en sport som vår, sa Kowalczyk.

FØRSTE PALLPLASS: Therese Johaug gikk inn til tredjeplass. Det er Dalsbygd-jentas første pallplass i år. Foto: Sari Gustfsson / AP.
FØRSTE PALLPLASS: Therese Johaug gikk inn til tredjeplass. Det er Dalsbygd-jentas første pallplass i år. Foto: Sari Gustfsson / AP. Vis mer