- Gleder meg til å møte Riise igjen

For Kuyt har noe å revansjere.

ROTTERDAM (Dagbladet): Til vanlig er venstrebacken John Arne Riise og høyrekanten Dirk Kuyt svært så gode venner. I Riises Liverpool-periode hang de en del sammen.

- Vi ble godt kjent. Han var en god lagkamerat, og er også en meget god kompis. Vi var mye sammen på fritida også, sier Liverpool-stjernen til Dagbladet.

- Blant annet spilte vi en del golf sammen.

- Hvem vant?

- Vel, John Arne er ingen dårlig golfspiller. Han slo meg rett som det var. Jeg har noe å revansjere i Oslo, sier Kuyt og ler høyt.

Vi står i pressesonen utenfor Feyenoord Stadium i Rotterdam. Kuyt og Nederland har nettopp holdt lekestue med stakkars Island og Liverpool-spilleren har mye av både tid og humør i den stadig kaldere Rotterdam-natta.

Han har litt alvor også.

- Vi har fått den starten på VM-kvaliken vi trengte. Seks poeng på to kamper. Det ville være en drøm om vi sto med ni poeng onsdag kveld. Selvsagt går vi for det, sier Kuyt, som er en av stjernene på et lag som er sterkt fornyet etter sommerens EM.

I SLAG: Dirk Kuyt spilte en god kamp mot Island og deres keeper Gunnleifur Gunnleifsson. Onsdag blir det opp til hans gamle klubbkamerat John Arne Riise å stoppe ham. Foto: ED OUDENAARDEN/AFP/SCANPIX
I SLAG: Dirk Kuyt spilte en god kamp mot Island og deres keeper Gunnleifur Gunnleifsson. Onsdag blir det opp til hans gamle klubbkamerat John Arne Riise å stoppe ham. Foto: ED OUDENAARDEN/AFP/SCANPIX Vis mer

- Vanskelig

Flere stjerner har gitt seg, enda flere er ute med skader. De som er igjen har så langt gjort jobben.

Borteseieren i Makedonia var sterk. Lørdagens 2-0 over Island var et pliktløp. Nederland imponerte ingen i den kampen, men det var da heller ikke nødvendig.

- Vi vet godt hva vi går til i Norge. Å spille på Ullevaal er vanskelig. Veldig vanskelig. Det norske laget består av mye kvalitet, og jeg hørte at de spilte en god kamp i Skottland. 0-0 på Hampden Park er meget respektabelt, sier Kuyt til Dagbladet.

- Vet du, jeg gleder meg til å møte John Arne igjen. Håper vi får tid til en prat også Han er som sagt en god venn.

- Gleder du deg til å møte ham på banen også?

- Vel, han er en veldig god spiller som ikke lar seg lure så lett. Dessuten kjenner han meg veldig godt fra tida vi hadde sammen i Liverpool. Men jeg kjenner ham også, og det er vel ikke sikkert at kampen blir avgjort i duellen mellom oss to, sier Kuyt til Dagbladet.

Herjet

- Gleder meg til å møte Riise igjen

Sant nok. For i kampen mot Island kom alt fra venstresida der Ryan Babel, også han Liverpool-spiller, rett og slett herjet med sine finter og rykk og skapte mulighet på mulighet.

Jon Inge Høiland har en verdig motstander der, og sammen med Riise har han en stor jobb å gjøre for å demme opp for Nederlands Liverpool-kanter.

Lett blir det ikke, for i mål står en av verdens aller beste keepere. Og han står der for aller, aller siste gang.

Edwin van der Sar gir seg definitivt etter vikaroppdraget i Oslo. Det er ikke noe han heller vil enn å avslutte sin 130. landskamp med å holde nullen.

- Vi skal gjøre det vi kan for at han skal klare det. Det fortjener han, sier Dirk Kuyt.

GOD VENNER: Dirk Kuyt er en av Liverpool-spillerne nåværende Roma-proff John Arne Riise har best kontakt med i dag. Onsdag møtes de til kamp på Ullevaal.