Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga - Manchester United, klokka 19.00

- Gleder meg til å møte United, men jeg vil alltid være Liverpool-fan

Sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

GODBIT: Ronny Deila og Vålerenga møter Manchester United i treningskamp på Ullevaal søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GODBIT: Ronny Deila og Vålerenga møter Manchester United i treningskamp på Ullevaal søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

VALLE (Dagbladet): Ronny Deila (41) og Vålerenga ser fram til treningskampen mot Manchester United klokka 19.00 i dag. I slutten av uka var det solgt 22.000 billetter på Ullevaal. Kapasiteten vil være rundt 26.000 tilskuere.

- Det er en kamp vi gleder oss veldig til. Det er en gulrot i en ellers spennende hverdag, sier Deila til Dagbladet.

- Det er en kamp der vi har alt å vinne. Vi kan virkelig nyte den, og vi får testet oss selv ordentlig.

To tidligere møter

Lagene møtte hverandre sist i 2012, da ble det 0-0. Selv om det for mange er idoler og helter som kommer til Ullevaal, er det ikke de største for Vålerenga-sjefen.

ULLEVAAL NESTE: José Mourinho og Manchester United er tilbake i Europa etter en vellykket tur til USA. Foto: NTB Scanpix
ULLEVAAL NESTE: José Mourinho og Manchester United er tilbake i Europa etter en vellykket tur til USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har vært Liverpool-fan bestandig, jeg må innrømme det, sier Deila til Dagbladet.

- Jeg har hatt et litt mer rolig og balansert forhold til det de siste 20 åra. Eller i alle fall de 15 siste.

Han fortsetter:

- Men jeg liker å se god fotball. Når United er på sitt beste, har de vært morsomme å se på. Men hvis jeg må velge, så er jeg fortsatt Liverpool-fan når vi snakker om klubber i Premier League.

- Da jeg vokste opp på 80-tallet, var de helt fantastiske. Jeg var hodestups interessert. Jeg gledet meg som en unge hver lørdag når Liverpool skulle spille. Å se på John Barnes, Kenny Dalglish og co. var ukas høydepunkt.

Ferie

Vålerenga-spillerne har nettopp hatt ferie. Laget ligger på sjuendeplass i Eliteserien, mens United er i sesongoppkjøringen. José Mourinho og spillerne har gjennomført noen strålende dager i USA.

Laget har slått Los Angeles Galaxy (5-2), Real Salt Lake (2-1) og Manchester City (2-0). Mot Real Madrid endte det 1-1, men United vant på straffespark. I den siste kampen tapte laget 0-1 for Barcelona.

- Det blir David mot Goliat, erkjenner Deila.

- Så får vi nyte å ha David-posisjonen. Men vi ønsker å skape en underholdende kamp. Vi ønsker å gå i angrep og prøve å presse United så høyt som mulig på banen.

Toppet mannskap

- Å score på United, hadde vært sinnssykt gøy. Det er viktigere enn å vinne kampen. Vi vil teste ut det vi trener på hver eneste dag, og se hvordan det holder mot verdensklassespillere, påpeker Deila.

NY MANN PÅ TOPP: Romelu Lukaku representerer en klassesignering for Manchester United, mener Deila. Foto: NTB Scanpix
NY MANN PÅ TOPP: Romelu Lukaku representerer en klassesignering for Manchester United, mener Deila. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi stiller med toppet mannskap. Men selvfølgelig kommer vi til å la en del få sjansen.

Manchester United reiser fram og tilbake til Oslo på dagen. Alle rapporter tyder på at de kommer med hele stjernegalleriet. Det betyr ikke minst et spennende møte med drakt nummer ni, nysigneringen Romelu Lukaku.

- Det er en bra signering. United sleit med å score mål forrige sesong. De skapte mange sjanser, men var ikke effektive nok. Nå får de en ordentlig tanks med enorm fysikk der framme. Han har vist at han kan gjøre det i Premier League. Han kan bli veldig farlig.

Om Vålerenga heter det blant annet på Uniteds hjemmeside:

- Vålerengas offisielle supporterklubb er den største i Norge. Klanen (The Clan) er stolt av syngingen sin og vil bli en viktig del av den nye stadion med kapasitet på 17.000 tilskuere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media