REDNINGEN: Så glad blir man når man scorer utligningsmålet mot Tyskland i VM. Maren Mjelde har nettopp limt et frispark i krysset, og reddet Norges ære i en kamp som lenge så ut til å bli en stygg affære. Foto: NTB Scanpix
REDNINGEN: Så glad blir man når man scorer utligningsmålet mot Tyskland i VM. Maren Mjelde har nettopp limt et frispark i krysset, og reddet Norges ære i en kamp som lenge så ut til å bli en stygg affære. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Gleder meg til å se reprisen!

Maren Mjelde (25) reddet Norge i natt.

OTTAWA (Dagbladet): Norge hadde griseflaks mot Tyskland i natt. Og de hadde Maren Mjelde.

Til sammen var det nok til å berge stumpene av en kamp som altfor lenge så ut til å gå mot en total norsk ydmykelse. Tyskland rundspilte Norge før pause.

- Vi var rett og slett altfor dårlige. Jeg vet ikke helt hvorfor. Kanskje hadde ikke spillerne helt skjønt hva vi skulle gjøre, sier landslagssjef Even Pellerud.

- Men de skjønte det i pausen. Jeg tror jeg var meget tydelig da jeg snakket til jentene da, sier han.

Limt i krysset - Ja, han var tydelig nok. Men vi visste jo selv at det vi leverte i første omgang var altfor dårlig. Vi var forbanna på oss selv.

- Alle jentene var fast bestemt på å nullstille og reise oss, vise hva vi virkelig kan, sier Ada Hegerbeg, som sammen med angrepskollega Isabell Herlovsen jobbet som galeislaver for å skape noe som kunne bli en norsk målsjanse.

Det klarte de.

Isabell Herlovsen brukte fysikken og utfordret det tyske forsvaret på en måte som bare kunne stoppes med en ulovlighet. Hun ble lagt i bakken rett utenfor 16-meteren.

Der dukket Maren Mjelde opp, og klinket ballen så langt opp i krysset det går an å få den - til utligning og nesten en overdose norsk selvtillit. Begge deler var like velkomment.

- Jeg siktet faktisk på krysset, sier Mjelde etterpå, med et evig smil i ansiktet.

- Men jeg husker egentlig lite av scoringen. Jeg ser den bare for meg i glimt. Det skal bli moro å se den i reprise, sier hun til Dagbladet.
Herlig revansje I Norges åpningskamp mot Thailand brant Mjelde et straffespark. Det fikk ingen betydning, men irriterer likevel.

- Ja, det irriterte meg.  Sånn sette er jeg nesten glad det ble frispark og ikke straffe i dag. Neida, det er bare tull. Men uansett var det utrolig deilig å få den goalen. Det føles som en revansje.

Utligningen bare forsterket den oppadgående norske trenden. Utover i kampen var det Norge som styrte, Norge som var aggressive og Norge som faktisk var nærmest en sjanse til å avgjøre.

- Vi våknet. Vi fikk mer trøkk i duellene, noe som var helt fraværende før pause, sier Pellerud.

- Vi spilte jo nesten ut Tyskland i perioder. Det tror jeg ikke det er så ofte de har opplevd, sier Solveig Gulbrandsen, som bidro til å sette fart i det norske laget da hun kom inn etter pause.

- Jeg har det litt de samme følelsene som etter en seier akkurat nå, sier Maren Mjelde i pressesonen etter kampen.

• Norge spiller den siste gruppespillskampen mot antatt langt svakere Elfenbenskysten neste uke. Med minst et poeng der er avansementet til sluttspillet sikret for de norske jentene.

TRAVELT: Trener Even Pellerud hadde mye å melde i førsteomgangen mot Thailand. Da gikk ingenting i norsk favør. Etter pause ble alt så meget bedre. Foto: NTB Scanpix
TRAVELT: Trener Even Pellerud hadde mye å melde i førsteomgangen mot Thailand. Da gikk ingenting i norsk favør. Etter pause ble alt så meget bedre. Foto: NTB Scanpix Vis mer