BLID OG FORNØYD: Lionel Messi så ikke nevneverdig nervøs ut da Argentina trente i erkerivalen Brasils storstue Maracanã i går. I kveld klokka tolv norsk tid spiller de mot Bosnia-Hercegovina på gigantarenaen. Foto: Abedin Taherkenareh, EPA / NTB Scanpix
BLID OG FORNØYD: Lionel Messi så ikke nevneverdig nervøs ut da Argentina trente i erkerivalen Brasils storstue Maracanã i går. I kveld klokka tolv norsk tid spiller de mot Bosnia-Hercegovina på gigantarenaen. Foto: Abedin Taherkenareh, EPA / NTB ScanpixVis mer

- Gleder meg til å spille på Maracanã for første gang i livet

Messis skjebnetime nærmer seg.

(Dagbladet): I kveld starter Argentina VM mot Bosnia-Herzegovina. En hel fotballverden vil rette blikket mot Lionel Messi: Kan han leve opp til forventningene?

De siste årene har diskusjonen gått om han er tidenes beste fotballspiller. Kronargumentet til de som sier nei er gjerne at Messi ikke har vunnet et VM.

Dette kan være hans beste sjanse til å klare det. Og Messi selv er enig med de som mener at VM-suksess må til før han kan sammenlikne seg med Diego Maradona.

- Det er vanskelig ikke å bli beæret når folk sammenlikner deg med Maradona, han er den beste som noensinne har vært. Budskapet mitt er imidlertid: Vær så snill å ikke sammenlikne meg med ham ennå. Han vant et VM for nasjonen vår, og inntil jeg har gjort det samme, er ikke sammenlikningen noe jeg ønsker eller godtar, sier Messi ifølge Daily Mail.

Skepsis Mens Messi har briljert for Barcelona, har han til gode å imponere på samme vis for Argentina i et mesterskap. Nå har han i tillegg hatt en sesong med klubblaget under sin skyhøye standard, blant annet grunnet skade.

Dermed er det skeptikere som ikke tror dette heller blir Messis VM.

Diego Maradona, som var Argentinas landslagssjef i VM for fire år siden, ber Messi stenge ørene for de som tviler.

MÅLESTOKKEN: Det sies gjerne at «Maradona vant VM i 1986 alene». Det er standarden Lionel Messi blir målt mot. Kanskje ikke så rart han spyr på banen av og til. Foto: Carlo Fumagalli, AP / NTB Scanpix
MÅLESTOKKEN: Det sies gjerne at «Maradona vant VM i 1986 alene». Det er standarden Lionel Messi blir målt mot. Kanskje ikke så rart han spyr på banen av og til. Foto: Carlo Fumagalli, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke snakket med Leo på en stund. Jeg skulle gjerne gjort det. Jeg ville bedt ham om å ta det med ro. Bedt ham om ikke å høre på idiotene. Det er dessverre mange av dem. Men på avstand ser han bra ut, sier Maradona i et intervju med Olé gjengitt av Inside Spanish Football.

Plaget med nerver Messi har gjentatte ganger kastet opp under kamper den seinere tida.

- Nerver, sier landslagstrener Alejandro Sabella.

- Det føltes som om jeg hadde tusen eksamener, sa Messi selv tidligere i år.

Klokka tolv i kveld norsk tid er det en ny eksamen. Argentina møter Bosnia-Herzegovina i Rio de Janeiro på selveste Maracanã, brasiliansk fotballs storstue.

- Jeg gleder meg til å spille enorme Maracanã for første gang i livet og håper på en god start på VM, sa Messi via sin offisielle Facebook-side i går kveld.

Vil slå Brasil i finalen Maradona drømmer om å se sine landsmenn slå erkerivalen Brasil i finalen på samme arena 13. juli.

- Å vinne finalen mot Brasil ville vært som en orgasme, sier Maradona, som ikke alltid framstår like elegant når han snakker med munnen i stedet for å la beina ta seg av praten.

Messi har en mer ydmyk stil muntlig. Så gjenstår det å se om han kan uttrykke seg i de virkelig store ordene med beina i kveld. Det finnes nok av de som tror og ønsker ham alt vel også.

- Jeg har tro på at Messi bryter sin egen VM-forbannelse og blir den egentlig utgaven av seg selv, sa den NRK-innleide ekspertkommentatoren Lars Tjærnås til Dagbladet nylig.