Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gleder meg til lørdag

Petter Northug etter 72. plass.

SMILER LURT: Til tross for svak plassering i NM i dag mener Petter Northug han har full kontroll på OL-formen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SMILER LURT: Til tross for svak plassering i NM i dag mener Petter Northug han har full kontroll på OL-formen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Med en 72. plass på 15 kilometer klassisk i NM oste det ikke akkurat gullform av Petter Northug noen små uker før lekene starter i Sotsji.

Mer enn 4 minutter bak vinneren Simen Østensen og toer Martin Johnsrud Sundby er et hav i langrennssammenheng.

Men om Petter Northug er bekymret for OL-formen av den grunn?

- Nei, det er jeg ikke, svarer han kontant.

- Det var ikke mitt føre i dag. Man finner sitt eget tempo etterhvert der, og bryr seg ikke så mye om sekunderingene underveis, fortsetter han.

For etter Tour de Ski og den overraskende sterke fjerdeplassen totalt der, har Northug fulgt planen som skal gi ham gullene han sikler på i OL i februar.

Oppskriften på det er enkel. Det dreier seg om å ta igjen noe av den treninga han mistet da han var virussyk i høst, slik at den ultimate toppformen kommer når OL-ringene lyser i målområdet.

Treninga den siste uka har gjort at han ikke var i konkurransemessig toppslag i dag.

- Jeg har fått trent mye, og jeg har tålt treninga etter Touren. Det er det viktigste, sier Northug, men varsler også at han planlegger å prestere på et helt annet nivå på tremila i NM lørdag.

- Nå blir det en tøff tremil her på lørdag. Den gleder jeg meg til, det blir den eneste duathlonen før OL, så det blir viktig å gå fort der, sier han.

Hele Norges coronakart