- Gleder oss til å dra til Lerkendal

Trond Olsen sørget for to scoringer da Bodø/Glimt snudde kampen og vant 3-1 over Strømsgodset.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Strømsgodset 3-2.

Snuoperasjonen sørget for at nordlendingene fortsatt har troen på europacup-spill neste sesong. Nå gleder Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen seg til å reise til Trondheim å møte gamleklubben Rosenborg i siste serierunde.

- Vi gleder oss til å dra til Lerkendal. Det var viktig at Rosenborg tapte og at vi fortsatt er med og kjemper om medaljer, sa en glad og lettet Ingebrigtsen etter kampen.

Ingebrigtsen roste også sine dsipler for evnen til å snu kampen etter hvilen:

- Vi vet at vi alltid scorer på Aspmyra. Det var meningen at vi skulle ut i 2.omgang å trykke ordentlig på. Ofte føles det best å snu en kamp,og det klarte vi i dag. Slikt blir det god stemning i garderoben av, sier han smilende.

Drepende kjedelig

God stemning i Glimt-garderoben var det neppe i pausen.

De første 30 minuttene av 1.omgang var drepende kjedelig. Hjemmelaget var usedvanlig passive og virket lite motiverte. Strømsgodset på sin side, så ut til å ha grei kontroll, men var mest opptatt av å forsvare eget mål.

2-1: Jan Derek Sørensen scoret et av målene for Bodø/Glimt og mot Strømsgodset på Aspmyra i kveld. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIX
2-1: Jan Derek Sørensen scoret et av målene for Bodø/Glimt og mot Strømsgodset på Aspmyra i kveld. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIX Vis mer

Det var også Bodø/Glimts Estlandske duo Pavel Londak og Alo Barengrub.

Derimot rotet de det virkelig til for hverandre rundt halvtimen spilt. En kommunikasjonssvikt gjorde at sistnevnte headet ballen rett i beina på en våken David Nielsen som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål bak en forfjamset Londak. Dermed gikk gjestene til pause med ledelse 0-1.

Lite ante de da, hva som ventet dem i 2.omgang.

Glimt tok fyr

Etter hvilen tok hjemmelaget virkelig fyr. Lille Trond Olsen headet Glimt i balanse på en nydelig corner fra Jan Derek Sørensen etter 53 minutter. Kvarteret seinere, var det Sørensen selv som fikk æren av å score.

Kapteinen satte ballen enkelt i mål fra krittmerket, etter at Thomas Rønning var blitt felt inne i gjestenes sekstenmeter. Dommer Svein Oddvar Moen så ut til å ville trekke opp det gule kortet for filming, men pekte til slutt på straffemerket. Gjestenes Inge Andre Olsen mener det var feil av Moen:

- Jeg mente ikke at det var straffespark der og da. Disse situasjonene er ikke enkel for dommeren, og jeg snakket med han om dette etter kampen, sier han.

Noen minutter senere var hjemmelagets Trond Olsen på farten igjen. Lynvingen møtte nok et innlegg fra Jan Derek Sørensen. 3-1.

- Gleder oss til å dra til Lerkendal

Olsen signerte nylig en ny avtale med Bodø/Glimt som binder ham til klubben i 5 nye år. Nå gleder han seg bare til neste kamp mot Rosenborg

Nå skal vi ofre alt for å slå Rosenborg på Lerkendal, sier han.

Olsens to mål førte han opp i syv mål totalt i årets Tippeliga. Det samme har David Nielsen for Strømsgodset.

Vil ikke svartmale

Nielsen tente et lite håp for gjestene med en redusering fem minutter før full tid, men det holdt ikke til poeng på Aspmyra i dag.

Likevel svartmaler ikke tomålscoreren alt for Strømsgodsets del:

- Jeg er vel fornøyd. Vi har berget plassen og det var det som gjaldt nå. Det spiller ingen rolle om man blir nummer 10 eller 11, sier han.

Nielsen mener laget har spilt tidvis veldig fin fotball i år, og får støtte fra lagkamerat Fredrik Winsnes.

- Jeg syns vi har spilt fantastisk til tider i år. Spesielt perioder i sommer var vi veldig gode. Vi må forsøke å gjenskape de gode periodene og bli mer stabil til neste år, forklarer han.

Må forsterke

Når det gjelder neste år, bekrefter Strømsgodset-trener Ronny Deila at laget trenger forsterkninger til neste sesong.

- Vi har mange gode spillere, men flere av dem er jo leiesoldater, sier han og henviser til spillere som David Nielsen, Espen Johnsen og Inge Andre Olsen.

Superveteran Andre Bergdølmo legger dessuten opp etter inneværende sesong.

Deila forklarer at dagens motstander Bodø/Glimt er et prakteksempel på hvordan man setter sammen et godt lag:

- Det gjelder å finne balansen mellom unge og rutinerte spillere, sier han. Det er Glimt et prakteksempel på. Vi må selv se på etterveksten og få fram egne talenter, men vi må også forsterke laget med kvalitetsspillere til neste sesong, avslutter han.