KLARE: Her er Therese Johaug og Marit Bjørgen ute i vinterværet i Val Senales i morgentimene i dag. Nå venter begge på åpningsrennet på Beitostølen i slutten av november.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
KLARE: Her er Therese Johaug og Marit Bjørgen ute i vinterværet i Val Senales i morgentimene i dag. Nå venter begge på åpningsrennet på Beitostølen i slutten av november.Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

- Gleder oss til sesongstart

Marit og Therese er klare.

VAL SENALES (Dagbladet): Den siste uka har Norges beste langrennsløpere, og ikke minst, våre største medaljehåp i OL, kost seg på en isbre 3200 meter over havet i Val Senales.

Marit Bjørgen og Therese Johaug er klare for sesongstart nå.

- Jeg gleder meg til Beito og til å få rennfølelsen, sier Therese Johaug.

- Jeg håper å gå fort fra start.

Tatt steg
Også Marit Bjørgen gleder seg til å komme i gang med sesongen for alvor når åpningsrennene på Beitostølen går av stabelen 22. november.

- Det har gått veldig bra, jeg har jobba mye med teknikken i skøyting, og føler jeg har tatt et steg der. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier hun.

Johaugs sesongoppkjøring har også gått knirkefritt. Uten en eneste sykdomsdag siden før sommeren er Johaug helt i rute. I tillegg til skøyteteknikken har Johaug jobbet spesielt med styrkebiten foran denne sesongen.

- Der føler jeg at jeg har tatt steg, sier Johaug.

Tre store
Konkurrentene i verdenscupen vet at de to norske langrennsessene, i tillegg til polske Justyna Kowalczyk, er dem de skal måle seg mot. Svært få i langrennssirkuset tror at noen andre kommer til å måle seg med dem denne sesongen heller.

- Det tror ikke jeg, sier Johaug til Dagbladet.

- Jeg er helt sikker på at det kommer til å komme andre løpere som er med i toppen i år. Både Charlotte Kalla, Kyllönen og flere av de andre på det norske laget kommer til å bli gode i år.