Gleder seg som en unge til finalen

VALENCIA (Dagbladet): En mann kommer løpende, John Carew får en baby slengt i armene, snur seg til Dagbladet, gliser fornøyd og sier: - Nå er vi i gang - det er nå det begynner. I Milano må jeg ha tunnelsyn.

Flyplassen i Valencia ble revet ut av siestaen da byens fotballgutter reiste hjemmefra i går ettermiddag. I det ene øyeblikket var alt rolig og tilbakelent - i det neste fullstendig kaos. Og alt fordi noen fotballspillere skulle ut og reise med fly.

Til finalen i Champions League.

I Milano.

På San Siro.

- Det er nå det blir viktig å holde orden på hodet, sier John Carew.

- Bare tenke enkle ting, prøve å holde verden på avstand - ha tunnelsyn. For begynner man å fundere på hva som skal skje onsdag kveld - og eventuelt hvordan det kan gå i matchen - blir du sprø. Og utslitt.

Bare en fotballkamp?

Men det er ikke lett. Det er faktisk veldig vanskelig. Ja, nesten umulig, vil jeg påstå. Når trøkket er så enormt.

- Jeg ser det litt for meg, innrømmer Store-John. - Litt, men ikke mye. Men gjør man denne kampen til noe mer enn en vanlig fotballkamp, blir det feil.

- Sjøl om det sikkert høres dumt ut, så er det jo bare en fotballkamp til.

John Carew har bestemt seg for hvordan han skal holde fokus når han kommer ruslende ut på mektige San Siro rett før klokka 20.45 i morgen kveld.

- Jeg skal ikke se på tribunen, kanskje finne ansiktet til Pelé blant æresgjestene - og andre store fotballhelter. Gjør jeg det - og begynner å tenke på hva de har gjort og opplevd - klikker det. Og ikke skal jeg se på pokalen heller. Det går ikke - det tør jeg rett og slett ikke.

Alt sitter i hodet

Men hvor flink er han til å stenge verden ute? På sin største kveld som fotballspiller? 21 år ung?

- Det jeg vet er at jeg må bli bedre på det. Du er nødt til å mestre den biten for å lykkes. For det er mange talentfulle og meget gode fotballspillere der ute - enorme på trening, men likevel gutter som aldri blir noe mer enn det av den enkle grunn at de ikke får det til i hodet. Så fotball handler ikke bare om ferdigheter.

- De som skiller seg ut og blir best, har det i hodet.

I Villa de Angelo 40 kilometer utenfor Milano krøyp John Carew til sengs på sitt enkeltrom i går kveld. Det er et halvt års tiden siden han sluttet å campere sammen med Didier Deschamps - da Valencia innvilget spillerne enkeltrom. Og ifølge John koster senga to tusen amerikanske dollar i døgnet.

Det er over 18000 norske det.

Per natt og per hode.

- Jeg skal slappe av, sier John Carew. - Slappe av og fokusere på jobben. Og det blir artig å komme på treningen i kveld - jeg har aldri vært på San Siro.

- Jeg hører folk sier det er ganske kult.

KAOS: John Carew skal ta flyet til Milano, da en mann kommer løpende etter ham, og...
... vips! så har Store-John en liten i armene. - Det er nå det blir viktig å holde orden på hodet, snur fotballproffen seg og sier til Dagbladet.