VM-KLAR: Nora Holstad Berge skal først bli hyllet for serietittelen med Bayern München, så reiser hun til VM i Canada.
Foto: JULIEN WARNAND / NTB scanpix
VM-KLAR: Nora Holstad Berge skal først bli hyllet for serietittelen med Bayern München, så reiser hun til VM i Canada. Foto: JULIEN WARNAND / NTB scanpixVis mer

Gleder seg til å bli hyllet med Bayern München-stjernene

- Ja, er du gæren. Det er kjempestort.

Et ledd i Nora Holstad Berges oppkjøring til VM-sluttspillet i fotball er gullfeiring med et knippe verdensmestere. Søndag hylles to Bayern-lag av hele München.

 - Jeg reiser dit rett fra landskampen i Belgia. Heldigvis har vi fri mandag, sier Bayern-stopperen.

Bayern München ble i år tysk seriemester både for menn og kvinner, og klubbledelsen har bestemt at begge lagene skal hylles sammen på rådhusbalkongen på Marienplatz 1. pinsedag. Det må da være noe å glede seg til.

- Ja, er du gæren. Det er kjempestort. Det blir moro både for oss og for klubben, sier Berge.

Hun var en av to norske landslagsprofiler i gullstriden i Bundesliga for kvinner, og den som kom best ut av det. Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg mistet seriegullet på målstreken. Kneplagede Hansen, som lenge ble matchet forsiktig av sin klubb, spilte alt den siste måneden og belastet knærne i den grad at VM røk.

Kjipt Berge hadde en helt annen opplevelse av innspurten. Hun var fast i Bayerns midtforsvar inntil hun skadet ankelen i fjor høst, men greide ikke å spille seg inn på laget igjen etter månedene på krykker. Fra benken så hun gullet bli sikret. Nå skorter det litt på kamptrening, men kroppen er fin.

- Fysisk går det veldig fint. Jeg har trent i seks-sju uker, og de tre siste har det føltes veldig bra, sier hun.

Plassen på Bayern-laget fikk hun ikke tilbake.

- Det var to kamper som var aktuelle for meg fra formen og ankelen, men treneren ville ikke endre treeren bak som har fungert bra. Kjipt for meg, men det endte bra for laget, sier ut Berge.

Hun er et sikkert kort i Norges midtforsvar, og hennes manglende spilletid er en liten bekymring for Even Pellerud. Hun tror det skal gå bra.

Tips - Jeg har spilt en treningskamp for Bayern mot et guttelag, og så har vi to landskamper igjen før VM. Det viktigste er at ankelen fungerer og at den fysiske formen er bra, sier Berge. Hun og Maren Mjelde var de eneste norske som spilte hvert minutt i VM-kvalifiseringen.

Berge og kaptein Trine Rønning utgjør et dyktig stopperpar med stor rutine. Begge har slitt med skader i VM-oppkjøringen, men håpet er at de skal finne formen i tide til VM.

På treningsfeltet jobber Berge dag for dag for å få det til. Og søndag kan hun sikkert få noen tips fra klubbkamerater som Manuel Neuer, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller og Mario Götze om hvordan man feirer dersom det skulle gå riktig bra i VM.

(NTB)