Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gleder seg til å jobbe med Mueller igjen

Hege og Håvard tilbake hos gamlesjefen.

PROFFLAG: Peter Mueller lokker blant andre Hege Bøkko til satsingen på amerikanerens profflag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PROFFLAG: Peter Mueller lokker blant andre Hege Bøkko til satsingen på amerikanerens profflag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

• Går til Mueller: Bøkko-søsknene forlater landslaget

Håvard og Hege Bøkko ser fram til CBA-samarbeidet med tidligere trener Peter Mueller.

- Vi har brukt tiden etter VM i Inzell til å tenke oss om og vurdere fordeler og ulemper ved å gå ut av landslaget og inn på CBA-teamet. Vi vet hva skøyteforbundet kan tilby, men ville være sikre på hva vi går til før vi bestemte oss, sier Håvard Bøkko til Hallingdølen.

Det har lenge ligget i kortene at Bøkko-søsknene ville bli gjenforent med gamletrener Mueller. At duoen bryter med landslaget ble kjent tirsdag.

- Jeg gleder meg til å ta opp samarbeidet med Peter, sier Hege Bøkko til lokalavisen.

CBAs planer blir presentert onsdag. Ingen andre norske løpere er klar for laget, men tidligere toppløper Eskil Ervik blir sportssjef, ifølge Hallingdølen.

Shani Davis går ut av laget, mens franskmannen Alexis Contin kommer inn.

Norgs Skøyteforbund avviser at sponsorer forsvinner med Bøkko-søsknene.

- Jeg opplever at vi har støtte fra våre samarbeidspartnere. Våre kontrakter er bundet opp mot skøyteforbundet og ikke enkeltutøvere, sier skøytepresident Vibeke Sørensen til NTB.

Forbundet viser fram sitt landslag i morgen, én dag etter Mueller.

- Vi ønsker dem lykke til. Vi visste at dette var en mulig løsning for dem. Vi har hatt en dialog siden sesongslutt. De er velkomne tilbake den dagen de tas ut til representasjonsoppgaver. Da får de den samme oppfølgingen som de andre løperne, men det medfører også plikter, og de må innrette seg etter de reglene som gjelder. Vi har mange unge løpere som vi gleder oss til å jobbe med, og målet er OL i Sotsji i 2014, sier skøytepresidenten.

Hun bekrefter at Mueller ikke får muligheten til å sekundere de norske løperne på sitt profflag under v-cup, VM eller EM.

- Det er ikke aktuelt for oss å ta Mueller ut til representasjonsoppgaver igjen, sier Vibeke Sørensen.

(NTB)

FERDIGE FOR NORGE: Landslagstrener Jarle Pedersen mister Håvard Bøkko (t.h) fra laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
FERDIGE FOR NORGE: Landslagstrener Jarle Pedersen mister Håvard Bøkko (t.h) fra laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media