Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gleder seg til Flo-møte

I dag får Allan Gaarde endelig møte sitt største idol: Tore André Flo.

Etter over et halvt års skademareritt ligger det an til at Tore André Flo får spille mot Viking i kveld. Når Dagbladet spør Viking-kaptein Allan Gaarde hva han synes om det, blir den danske midtbanespilleren svært ærbødig.

-  Hvis jeg noensinne har hatt et idol på fotballbanen, er det Tore André Flo, sier Gaarde.

-  Han bør Norge virkelig være stolt av. Mens jeg spilte i Aalborg, var han i Chelsea. Jeg husker jeg beundret ham enormt. Som meg selv er han en høy spiller, men likevel viste han en utrolig god teknikk. Og så har han en personlighet jeg liker meget bra. Så han betyr noe spesielt for meg, sier Gaarde.

Støtter Crouch

Gaarde stiller seg dermed i skrytekøa hvor blant andre Peter Crouch har plassert seg fra før. Liverpool-spissen har også skrytt av stryningens fotballferdigheter. Allan Gaarde mener det norske publikummet er altfor dårlig til å hylle sine hjemkomne profiler.

-  Det er en skam at det skal være så vanskelig å komme hjem etter å ha spilt ute. Jeg følte det samme da jeg kom hjem til Danmark fra Udinese. Istedet for å bli møtt med respekt da han kom hjem etter en stor karriere utenlands, blir det sånn at folk synes det er fint hvis Flo ikke lykkes. En form for jantelov, sier Gaarde.

Allan vs. Allan

På Ullevaal i dag får han sjansen til å hilse på Flo for første gang. Da lagene møttes i fjor høst, var ikke Flo på banen.

-  Jeg ser virkelig fram til å hilse på ham, men jeg håper jo han ikke spiller for godt, sier Gaarde.

Han får også sjansen til å møte en han har hilst på fra før: Vålerengas venstreback, og toppscorer, Allan K. Jepsen.

-  I tre sesonger var han venstreback og jeg venstrekant i Aalborg. Dermed var vi hverandres viktigste medspiller. Vi har fortsatt mye kontakt, men jeg har ikke turt å ringe ham før denne kampen. Det får holde at vi snakkes på Ullevaal, sier Gaarde, som til dagens bunnoppgjør forventer et kampbilde i ekte 2006-ånd:

Mange dueller, og lite teknisk fotball.

-  Kampen blir nok som de fleste andre jeg har sett så langt i sesongen: Mye fighting og langballer. Jeg håper vi får se flottere fotball etter hvert, sier Gaarde.

• Din kommentar: Er Flo mannen som kan snu sesongen for Vålerenga?

KAMPKLAR: Etter alt å dømme spiller Tore André Flo mot Viking i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling