GLEDER SEG TIL GULLFEST: Marit Bjørgen fikk en forsmak på hva som venter seinere i kveld da hun klatret øverst opp på seierspallen for blomsterseremoni på skistadion. Nå gleder hun seg til å gå på gullfest med gullgutten Aksel Lund Svindal.
GLEDER SEG TIL GULLFEST: Marit Bjørgen fikk en forsmak på hva som venter seinere i kveld da hun klatret øverst opp på seierspallen for blomsterseremoni på skistadion. Nå gleder hun seg til å gå på gullfest med gullgutten Aksel Lund Svindal.Vis mer

Gleder seg til gullfest med Aksel

- Kanskje det blir et glass vin, sier OL-dronning Bjørgen.

||| WHISTLER (Dagbladet): - Det var veldig hyggelig å møte Aksel sist gang, jeg regner med det blir like koselig i kveld, sier Marit Bjørgen.

Etter bronsemedaljen på tikilometeren traff hun Aksel Lund Svindal på premieseremonien i Whistler. Han var der for å plukke opp utforsølvet sitt.

I natt norsk tid møtes de igjen - begge for å få sine velfortjente gullmedaljer.

- Jeg ser ikke bort fra at det kan bli et glass vin, sier Marit.

Bare vannPå dopingkontrollen, som var ferdig klokka halv ett i natt, ble det imidertid bare vann. Marit brukte lang tid på å presse ut de påkrevde dråpene.

- Det var veldig varmt å gå i dag, så kroppen ble nok litt dehydrert. Men jeg fikk det til, selv om det bare var vann å få i seg der inne, sier hun.

- Men jeg merker at jeg begynner å bli litt stiv i armene, sier hun, og tenker på at hun har fått tre nålestikk i løpet av fem dager.

Dopingkontrollørene tar nemlig blodprøver også, og med tre medaljer så langt, er Marit nødt til å bli testet.

- Det går veldig greit. Prosedyrene er ryddige og fine. Ikke noe problem sier hun.

Mamma kommerOmtrent samtidig som Marit Bjørgen gikk inn til sitt andre OL-gull, gikk mamma Kristin av flyet i Vancouver. Hun skal følge datteren i resten av OL.

- Vi har snakket på telefonen, men hun var nesten mer opptatt av å synes synd på Kristin enn av at jeg vant, sier Marit.

Går for jenteneMen mor Bjørgen kan fort få flere anledninger til å hylle datteren.

SUVERÉN: Marit Bjørgen tok OL-gull i oppvisningsstil på skistadion i Whistler.
SUVERÉN: Marit Bjørgen tok OL-gull i oppvisningsstil på skistadion i Whistler. Vis mer

Slik Marits form fungerer om dagen, tyder mer og mer på at hun går fullt OL-program.

- Jeg gleder meg i alle fall fryktelig til stafetten allerede. Jeg har så inderlig lyst til å gjøre det bra der, og bidra til en lagsuksess. Jeg skylder jentene på laget så uendelig mye. De har støttet meg og vært der for meg bestandig. Om jeg kan bidra til at de kan oppnå suksess her, vil det betyr uendelig mye for meg, sier Marit til Dagbladet.

OverlykkeligMarit Bjørgen var naturlig nok sliten i kroppen etter løpet i går. Men det spørs om ikke smilemusklene fikk den hardeste trøkken.

Hun smilte fra øre til øre i timesvis, og jublet fortsatt da hun kom ut av dopingkontrollen.

- Det har vært en helt uvirkelig dag for meg, sier Marit.

Og den er ikke slutt enda.

Om noen timer er det premieutdeling i Whistler Village.

Og trolig et glass med Aksel Lund Svindal.

- Blir fint det, sier Marit.

GULLDUO: Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal fikk sine velfortjente gullmedaljer i Whistler.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
GULLDUO: Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal fikk sine velfortjente gullmedaljer i Whistler.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer