Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gleder seg til sommeren

Jan Rune Grave går sin første verdenscupsesong, er tatt ut til OL og vant NM-gull på hjemmebane i dag. Men det beste kommer seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da gifter jeg meg med Solveig fra hjembygda. Det måtte bli ei jente fra Vest-Telemark vet du, sa 24-åringen etter søndagens parademarsj.

Grave var et eneste stort smil etter seieren. Ikke bare ble seiersintervjuet foretatt av stadionspeaker pappa Toralf. Han vant i bakken og løypa han har trent i siden han var en liten gutt. Kombinert startet han med da han var elleve.

- Jeg kommer fra Vrådal i Kviteseid kommune, fire mil fra Høydalsmo som ligger i Tokke kommune. Det var stort å komme innpå stadion etter sisterunden for å ta imot jubelen fra folket, sa Grave.

Grave vant verdenscup B i kombinert i fjor. Dermed var han kvalifisert til det beste selskap foran denne sesongen.

- Det beste jeg har gjort er en 7. plass i Schonach. Jeg har egentlig oppnådd alle mål jeg hadde satt meg før sesongen startet. Jeg ble syk i Ramsau sist helg og dro hjem til Telemark for å lade opp til NM. Men jeg var ikke på ski igjen før fredag. Derfor gikk det ikke helt etter planen på fredagens sprint. Det var surt å tape kampen om bronsen mot Sverre Rotevatn da, mente Jan Rune Grave.

Nettopp Rotevatn var favoritt foran søndagens konkurranse. Han gikk ut som tredjemann 25 sekunder bak Grave, men det ble tidlig klart at han ikke ville ta igjen hjemmefavoritten.

- Han tok litt i starten, men så tok han ikke mer og da forsto jeg at jeg ville klare det om jeg ikke gikk på en kjempesmell.

- Jeg skjønte ganske fort at jeg ikke hadde sjanse til å klare det, konkluderte Rotevatn, som til slutt kom i mål på sølvplass 58 sekunder bak.

Lars Andreas Østvik tok 3. plassen søndag, fredagens sprintvinner Preben Fjære Brynemo ble nummer fire. Alle de fire nevnte er tatt ut til OL. Østvik hadde dagens klart raskeste langrennstid og gikk seg opp fra 16. plass etter hopprennet.

Østvik er Norge bestemann i sporet og tror at Norge hever seg til OL. Hittil i år har hoppingen umuliggjort gode sluttresultat.

- Jeg føler at jeg er litt på tur. Vi får håpe at vi klarer å heve oss til mesterskapet slik tidligere norske kombinertløpere har gjort før oss, mente Østvik og hadde menn som Fred Børre Lundberg og Bjarte Engen Vik i tankene.

NM-vinner Grave var enda mer offensiv.

- Jeg er overbevist om at vi finner formen og stiller sterk i OL, slo Grave fast.

Onsdag reiser det norske kombinertlaget til Steamboat Springs i USA for å lade opp til Salt Lake-OL.

(NTB-Egil Sæther)

Hele Norges coronakart