Gledesdråpene

Årets VM ble en nedtur for håndballjentene, men de kan fortsatt vinne for Folkets Idrettspris EM-gullet rett før jul i fjor.

• 13 kandidater: Stem her!

Fordi de spiller mesterskap helt på tampen av hvert kalenderår kjemper håndballjentene om folkets gunst først året etter. La deg derfor ikke prege av årets skuffelse, men frisk i stedet opp hurramesterskapet i Ungarn i fjor - hvor kaptein Gro Hammerseng i gullrusen sølte champagne over hele ansiktet da flaska med de edle dråpene endelig ble sprettet.

-  Jeg har vært så sugen på gull at jeg har holdt på å daue. Nå er jeg så glad at jeg ikke klarer å beskrive det. Nå skal jeg feire hele natta med jentene, sa Gro Hammerseng til Dagbladet.

Europas beste

Hun sto over årets VM med skade. Fra før hadde hun vært med å tape to finaler - i VM 2001 og EM 2002.

Ikke rart hun tørstet etter å sette til livs de edle gulldråpene i fjor.

-  Jeg har vært glad for de to sølvmedaljene jeg hadde fra før, men det er klart at jeg de gangene har kikket opp på de som har vunnet gull. Det er noe helt annet. Jeg trodde det ville bli en sterk opplevelse å få gull. Og det ble det, gitt, sa Gro.

Ikke bare gikk hun til topps med Norge. På toppen av det hele ble hun kåret til EMs beste spiller. En utmerkelse som var klar allerede før EM-finalen mot Danmark.

 SJAMPIS-GLEDE:  Gro Hammerseng var ikke med under årets VM grunnet skade, men i fjor var hun kaptein for våre gulljenter i EM. Det ble glede og det ble edle dråper. Håndballjentene fortjener kanskje Folkets Idrettspris?
SJAMPIS-GLEDE: Gro Hammerseng var ikke med under årets VM grunnet skade, men i fjor var hun kaptein for våre gulljenter i EM. Det ble glede og det ble edle dråper. Håndballjentene fortjener kanskje Folkets Idrettspris? Vis mer

Selv visste hun ingen ting før hun ble ropt fram under seiersseremonien.

-  Jeg håpet på å være stabilt god under hele EM, og synes jeg klarte å være mer stabil enn noen gang.

Det er jeg veldig glad for, sa Gro Hammerseng til Dagbladet.

-  Var forskjellen

Danskenes landslagssjef, Jan Pytlick, sa følgende etter tomålstapet i finalen:

-  Norge har Gro Hammerseng og Katja Nyberg, og de to utgjorde forskjellen. Ellers er det ikke mye som skiller dem fra oss.

Da gulljentene etter en dusj og skift til festantrekk samlet seg for lagbilde og champagnespretting til ære for pressen i hotellresepsjonen, tok Gro igjen skikkelig kapteinsansvar:

-  Om det er noen som ikke har med seg gullmedaljen, så må de hente den nå, var hennes kontante beskjeden til sine gullvenninner.

På spørsmål om hun er god til å feste, svarte Gro med et stort

smil:

-  Ja, jeg tror jeg er ganske god.

NB! Håndballjentene vant Folkets Idrettspris etter VM-gullet på hjemmebane i 1999. Fortjener de prisen etter gullet i 2004 også?