Gledesdreperen

Ronaldinho pakket geniet sitt inn i gråpapir og spilte 0- 0 i Champions League for første gang siden han kom til Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv de beste kan ha en frustrende dårlig dag på jobben. I går spilte Barcelona som søvngjengere i 75 minutter. Bare de siste 10-15 minuttene kom balltempoet og de samtidige bevegelsene som ellers blåser hull i selv de tetteste forsvarsmurene. Men scoring ble det ikke i går.

Champions League

Panathinaikos - Barcelona 0- 0.

Tilskuere: 70 000.

Gult kort: Torghelle og Seric, Panathinaikos. van Bommel og Xavi, Barcelona.

Dommer: Frank de Bleekere, Belgia.

Barcelona hadde ikke spilt 0- 0 i Champions League siden den målløse kampen mot Liverpool i andre gruppespill i mars 2002.

Først sommeren året etter flyttet Ronaldinho til Katalonia og siden har han stort sett alltid bydd på glimt av trolldom på den internasjonale scenen. Mannen Dagbladet for øyeblikket mener er verdens beste spiss (se midten) hadde scoret fire på de to første kampene i år. Den utrolige hjemmekampen mot Udinese sist (4-1) satte forventningene skyhøyt foran den tredje. Så seint som lørdag var Ronaldinho et fyrverkeri da han spilte opp til ett og scoret to i 3- 3-kampen mot Deportivo i Primera Divisisn.

Men i går ble det puslete greier.

Traff ikke

Som vanlig søkte brasilianeren på venstresida de marginale og geniale løsningene. Det skal han ha. Gjennomføringen var det verre med. Det ble bare nesten.

Ingenting nådde fram - bortsett fra da han skar inn i banen og med utsiden av høyrefoten i steget spilte inn til Samuel Eto\'o som skjøt bort en av sine fire sjanser i går.

Når Panathinaikos aggressive og gode høyreback Loukas Vintra dessuten så godt som tygde seg fast i trøya hans, var det til å skjønne at superstjernen mot slutten av arbeidsdagen mest så på klokka for å komme seg raskest mulig hjem - med ett poeng og en trist i kofferten.

-  Jeg synes vi spilte godt og fikk et rettferdig resultat, sier Loukas Vintra.

Fortsatt har et spansk lag til gode å slå Panathinaikos på eget gress.

Eto\'o sløste

Men rettferdig var det neppe. Eto\'o fra Kamerun skulle sjølsagt avgjort kampen for gjestene. Han ble spilt gjennom aleine med keeper tre ganger. Særlig da han kom på blankt mål av elleve minutter før slutt - etter praktfullt gjennomspill av unge Messi (18) - burde ballen havnet i nota.

Panathinaikos hadde bare en målsjanse i kampen. Grekernes italienske trener Alberto Malesani prioriterte defensiv trygghet. Han overrasket ved å vrake kaptein Goumas for tidligere Liverpool-spiller Igor Biscan i forsvaret. Men det var Biscan som ryddet opp da Eto\'o sløste vekk sin største sjanse, og Malesani mener faktisk:

-  Jeg mener at vi kunne oppnådd et mer positivt resultat.

Barcelona-trener Frank Rijkaard var for sin del godt fornøyd med det ene poenget. I sluttminuttene reiste han seg og brukte dempende håndbevegelser for å få spillerne sine til å sikre poengdeling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer