Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gledesrus etter finsk supersøndag

Helsingfors: Finland var i gledesrus i dag etter en av landets største idrettshelger. Kalle Palander toppet det hele med sitt sensasjonelle slalåmgull i Vail, men allerede før han tuktet Lasse Kjus hadde finske idrettsfolk radet opp seire.

Tommi Mäkinen vant Svenska rallyt i Karlstad, Mika Myllylä vant mennenes verdenscup-langrenn i Seefeld med Jari Isometsä på 3. plass, og Finlands ishockeylandslag slo Sverige 5-4 på bortebane i Sweden Hockey Games.

- Utrolig, sensasjonelt, aldeles vanvittig, skrev finske aviser på jakt etter dekkende beskrivelser av jubelsøndagen.

Finske aviser ytrer håp om at Palanders VM-gull signaliserte et finsk gjennombrudd i alpint, og at jubelresultatene skal inspirere finnene til et medaljerush i ski-VM i Ramsau.

De som trodde at finnene skulle nytte anledningen til å hovere over Sverige, som sviktet på de fleste arenaer der Finland hadde suksess i helgen, tar feil. I stedet for nid mot storebror fikk ekte glede over de finske prestasjonene råde grunnen.

Den finske supersøndagen gikk likevel ikke svenskene hus forbi. - Er Finland en bedre idrettsnasjon enn Sverige, lød Aftonbladets spørsmål i den daglige leserundersøkelsen i avisas internettutgave.

(NTB-FNB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media