Gledestårer fra Jana

Jana Novotna (Tsjekkia) - Nathalie Tauziat (Frankrike) 6-4, 7-6. I årets Wimbledon-finale var det to kvinnelige hovedpersoner som satte hverandre under stort press. Til slutt jublet de begge. Den ene var matchvinneren Jana Novotna. Den andre hertuginnen av Kent i den kongelige losjen på tribunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wimbledon-turneringen blir selv middelmådige finalematcher, som den i går, gjort til uforglemmelig historie.

Den tsjekkiske jenta sikret seg all verdens sypmatier for fem år siden da hun på ubegripelig vis tapte finalen mot tyske Steffi Graf. Novotna ledet 4-1 og 40-15 i siste og avgjørende sett. Likevel klarte hun å gi fra seg matchen.

Det var etter denne finalen Jana Novotna gråt på skulderen til hertuginnen av Kent som delte ut premiene. Og det var da hertuginnen trøstet henne med:

- Slapp av, jeg er sikker på at du kommer til å vinne Wimbledon en gang.

Jana var godt i gang også i fjor, da hun vant 1. settet i finalen mot Martina Hingis med 6-2 på bare litt over 20 minutter. Men så skadet hun seg og det hemmet henne resten av matchen.

Nå eller aldri

I går var det siste sjanse for hertuginnens spådom - og for Novotnas største drøm - til å gå i oppfyllelse.

- Det var nå eller aldri. Jeg var fullstendig klar over at dette var mitt livs sjanse til å nå målet alle tennispsillere har, å vinne Wimbledon, sa Jana Novotna etter at hun hadde grått sine lykkelige tårer på Centre Courten, med troféet i hendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer