Glefset som ei bikkje

- Assa, æ gir mæ itj - æ står her som en hårråhoinn, vræler Nils Arne Eggen ut over treningsfeltet. Grunn: To dager før den europeiske avgjørelsen finner han det uakseptabelt at spillerne er slitne.

Hårråhoinn betyr harehund og er synonymt med den verbale pisken. Og Nils Arne Eggen trenger den for å få fart på treninga. For RBK-gutta er slitne - de påstår i hvert fall det sjøl. Og mange er skadd. Roar Strand tok tre runder i joggesko før han logget ut og gikk på RBK-klinikken og satte seg på en ergometersykkel i går ettermiddag. Der sitter han med sin betente akilles i dag også. Og om han spiller i morgen - hvem vet? - Jeg kan bare føle meg fram, sier RBK-veteranen. Arni Gautur Arason er også tvilsom for RBK. Christer Basma og Bent Skammelsrud er bare hemmet. Og topper du det med Ørjan Bergs karantene, skjønner du sikkert litt av problemene på Lerkendal. Problemer Nils Arne Eggen ikke vil høre snakk om.

Ingen unnskyldninger

- Det er ingen grunn til at spillerne skal være slitne - de har hatt tid til å hente seg sinn, sier RBK-treneren. Har man ambisjoner i Europa, kan man ikke være sliten i de periodene kampene går. Og derfor aksepterer jeg ikke en slik forklaring. - Mentalt slitne? Ja kanskje - men er du sliten i hodet, så går det over.

- Men spillerne sier det, at de er slitne?

- Det har de ingen grunn til. Årsaken til at vi ikke har fått det til er at vi ikke har vært gode nok. Og derfor godtar jeg ikke det med «slitne» som en forklaring på at vi har spilt dårlig.

- Jeg krever innsats, sier Nils Arne Eggen.

Og han fikk det - etter hvert - i går ettermiddag. Derfor ble den smått koleriske innledningen avløst av anerkjennende nikk. For Nils Arne Eggen kjenner lusa på gangen. Akkurat som Roar Strand.

- Sesongen har vært lang, sier Strand. - Og noen av oss har hatt seks lange sesonger på rad - andre færre. Men: - Når det er kamp, vil alle være klare for å yte maksimalt.

Bør klare det

- Jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke klarer å kvalifisere oss til UEFA-cupen, sier Nils Arne Eggen. - Og vi bør klare det sjøl - det vil si minst uavgjort mot Bayern München - og uten hjelp fra Paris som spiller i Helsingborg.

- Til hvilken Eggen-reaksjon?

- Jeg vil bli meget lykkelig, sier RBK-treneren. Eggen ser UEFA-cupen som den perfekte muligheten til å stabilisere Rosenborg i det europeiske mellomsjiktet. Så lenge laget har hatt mange utskiftninger og ikke er der det burde være, kunne en mellomrunde i Champions League blitt for tøff. - Jeg sier ikke det fordi vi allerede er utenfor den muligheten - det er et faktum at vi ikke har vært gode nok. Men jeg tror ikke en mellomrunde i Champions League, mot lag som Real Madrid og Manchester United, ville gjort oss bedre.

<B>hÅRRÅHOINN:</B>Nils Arne Eggen aksepterer ikke at spillerne er slitne. Spillerne skal yte maks før møtet med Bayern München.