-  Glem å underholde

Tromsø IL avsluttet i natt et over fem timer langt krisemøte. I dag bestemmes trener Otto Ulseths videre skjebne. Men klubbens tidligere stjerner mener det viktigste nå er å ta samling i bånn.

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Klokka 01.30 i natt kom TIL-styret ut fra møtet på Alfheim etter et møte som startet klokka 20.00. Etter det Dagbladet vet, så skal ledere i klubben møtes på ny i dag for å avklare trenersituasjonen.

En ordknapp Ulseth gikk fra møtet ved midnatt. Da opplyste han til Bladet Tromsø at han ikke hadde trukket seg - og henviste til styret på spørsmål om han hadde fått sparken.

Det var Ulseth sjøl som ba styret og spillerne om tillit etter de svake resultatene så langt i sesongen. Søndag spilte laget en begredelig kamp mot Ham-Kam på Briskeby.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med styreleder Trygve Myrvang i natt. Tidligere har TV 2-ekspertene Frode Olsen og Ivar Hoff rådet Ulseth til å trekke seg.

20 poeng etter Gamsten

I fjor på denne tida rant ølet i optimistiske strømmer i Nordens Paris. TIL-supporterne snakket om gull. Men så forsvant juvelen Morten Gamst Pedersen til Blackburn. En måned seinere sa trener Per Mathias Høgmo at han ville hjem.

Tromsø har bare tatt 20 poeng på 23 kamper i Tippeligaen siden Morten Gamst Pedersen ble proff i Blackburn 26. august i fjor. Poengsankingen lukter det nedrykk av.

-  Det er nok ikke bare min overgang som er årsaken til det, påpeker Gamst Pedersen overfor Dagbladet.

KOM MED ET SMIL: Otto Ulseth var i strålende humør da han ankom Alfheim til ekstraordinært styremøte klokka 21 i går kveld. Foto: Kaja Baardsen/Nordlys
KOM MED ET SMIL: Otto Ulseth var i strålende humør da han ankom Alfheim til ekstraordinært styremøte klokka 21 i går kveld. Foto: Kaja Baardsen/Nordlys Vis mer

Siste seier for TIL i Tippeligaen var mot Aalesund 8. mai. Hjemme på Alfheim har de ikke vunnet siden 17. april.

-  Nå handler det ikke om å underholde, men om å vinne. TIL har gode kontringsspillere som kan avgjøre kamper der de klarer å tette igjen bakover. Alt handler nå om å berge plassen, så får de heller bygge opp et nytt fundament etter sesongen, sier Gamsten.

Blackburn-proffen er i gang med oppkjøringen til årets sesong, men han har sett flere TIL-kamper.

-  De har vært gode i de kampene jeg har sett, men har hatt uflaks. TIL må konsentrere seg om å slå lagene som ligger rundt dem på tabellen.

Glem stilkarakterer

En annen finnmarking og tidligere TIL-helt, Sigurd Rushfeldt, er enig med landslagskollegaen i Blackburn. Rushfeldt er spesielt skuffet over årets hjemmestatistikk.

-   Hver kamp handler om retten til å overleve, og da kan du i hvert fall ikke bli slått på innsats. Ingen må tenke på stilkarakterer resten av denne sesongen, for nå handler det bare om å brette opp ermene. Det finnes ingen andre metoder, sier Rushfeldt.

GLEM STILKARAKTERER: Tidligere TIL-spiss Sigurd Rushfeldt tror Tromsø berger plassen.
PREGET: Morten Gamst Pedersen følger nøye med sin gamle klubb.