ORAKEL: Microsoft implementerte før helga en ny funksjon i sine smarttelefoner. Den virtuelle assistenten Cortana kan nå spå utfallet av VM-kampene. Foto: Microsoft
ORAKEL: Microsoft implementerte før helga en ny funksjon i sine smarttelefoner. Den virtuelle assistenten Cortana kan nå spå utfallet av VM-kampene. Foto: MicrosoftVis mer

Glem blekkspruten Paul. Denne dama er det nye VM-orakelet

Har 100 prosent uttelling.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Det blir ikke et stort fotballmesterskap uten tipping, spekulasjoner og spådommer. For fire år siden var det blekkspruten Paul som ble den store stjerna etter å ha tippet riktig resultat i sju strake kamper og Spania som verdensmester.

Det har ikke vært noen mangel på firbeinte som har forsøkt å gå i den åttearmede verdensstjernens fotspor, men nå kan det omsider se ut til at verden har fått en verdig etterfølger.

En etterfølger av det elektroniske slaget.

100 prosent Før helga lanserte nemlig Microsoft en ny tilleggsfunksjon til sine Windows-telefoner, og den personlige assistenten «Cortana» kan nå spå utfallet av de resterende VM-kampene.

Så langt med stort hell.

«Hun» har nemlig tippet korrekt utfall på samtlige kamper etter at funksjonen ble implementert.

- Før VM-kampene regner våre modeller ut styrken på hvert lag gjennom en hel rekke faktorer. Kvalik-resultater, andre internasjonale turneringer, målforskjell, arena, geografisk tilhørighet, underlag, tidspunkt, værforhold og en hel del andre aspekter tas med i regnestykket, sier en talsperson for Microsoft til magasinet PC World.

Favoritter Nå skal det sies at ingen av lagene som har tatt seg videre fra de seks aktuelle kvartfinalene har vært store overraskelser.

Både Brasil, Costa Rica, Columbia, Tyskland, Frankrike og Nederland var favoritter i sine kamper, og Cortana spår at Argentina og Belgia tar seg videre fra kveldens oppgjør.

Blekkspruten Paul gikk bort etter mesterskapet i 2010, men om han fortsatt hadde holdt hus i Oberhausen-akvariet i Berlin, spørs det om han hadde vært like imponert.

Og skulle Cortana bomme i kveld, kan hun fortsatt fortelle deg hvor den nærmeste kinesiske restauranten er.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte