SUVEREN: Usain Bolt viste muskler før start, og han viste også muskler da startskuddet gikk. Asafa Powell hadde ingen mulighet til å henge med de siste 30-40 meterne. Foto:AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
SUVEREN: Usain Bolt viste muskler før start, og han viste også muskler da startskuddet gikk. Asafa Powell hadde ingen mulighet til å henge med de siste 30-40 meterne. Foto:AFP PHOTO / ERIC FEFERBERGVis mer

Glem det, Powell!

Bolt lekte seg til seier i superduellen.

||| (Dagbladet): Asafa Powell har ikke slått Usain Bolt på snart to år, men var likevel selvsikker foran superduellen med landsmannen i Paris i kveld.

- Hvem sier at det er vanskelig? svarte han eplekjekt på spørsmål om hvorfor det var så vanskelig å spurte ned verdens raskeste mann.

Men det endte som det pleier: Med seier til Bolt.

Verdensrekordholderen var sin vane tro ikke den raskeste ut av startblokkene, mens Powell hadde den korteste reaksjonstiden av alle med 0.154 sekunder.

Det lille forspranget han fikk i starten forsvant imidlertid da Bolt fikk opp dampen halvveis ut i løpet.

De siste meterne kunne han tillate seg å slappe av, vel vitende om at han hadde full kontroll. Vinnertiden ble 9,84 i 0,3 sekundermeters motvind.

- Jeg følte at jeg ikke var så sterk ut av startblokken som jeg ønsket. Det er noe jeg må jobbe med. Jeg er ikke i min beste form for øyeblikket, og det er vanskelig å være på topp, sier Bolt ifølge NTB.

Tiden var to hundredeler bak årsbeste i verden.

Powell tok andreplassen, sju hundredeler bak. Det er ganske mye i en så marginal idrett som 100 meter.

- Jeg ledet, men da jeg skulle gi alt funket det ikke. Jeg er likevel nærmere, sier Powell til NRK.

VISTE HVEM SOM ER SJEFEN: Bolt showet i kjent stil både før og etter løpet. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT
VISTE HVEM SOM ER SJEFEN: Bolt showet i kjent stil både før og etter løpet. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT Vis mer