Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glem det, Rooney

Nå handler det om to lag.

FOR LANGT OPP: Etter uavgjort mot Tottenham er ekspertene enige. Det er for langt opp for Wayne Rooney og Manchester United til å være med og kjempe om tittelen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
FOR LANGT OPP: Etter uavgjort mot Tottenham er ekspertene enige. Det er for langt opp for Wayne Rooney og Manchester United til å være med og kjempe om tittelen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Idet Premier League-sirkuset omsider er halvspilt, mangler det ikke på optimisme hos topp-lagene selv om ingen av de fire øverste klubbene klarte å hente hjem en trepoenger i går.

- Vi kan fortsatt vinne ligaen, var beskjeden fra Manchester United-kaptein Wayne Rooney.

Det er ikke ekspertene enige i.

City og Chelsea Petter Myhre sier til Dagbladet at han tror det kommer til å handle om de to blå lagene som i skrivende stund topper tabellen idet 2014 er i ferd med å bli 2015.

- Jeg tror det kommer til å stå mellom Manchester City og Chelsea. Det trodde jeg før sesongstart, og det gjør jeg fortsatt. Jeg sa før forrige kamp (mot Newcastle) at om Manchester United vinner tre på rappen så har de en sjanse, men de benyttet seg ikke av muligheten, sier han.

Lars Tjærnås sier seg skjønt enig med sin ekspert-kollega.

- Jeg ser kun to lag som kan vinne. De to som topper nå. De har de bredeste og beste stallene, og vil tåle både skader og belastningen som følger med et knallhardt kampprogram, sier Tjærnås.

Nøkkeldueller Og det mangler ikke på spenennde dueller i duellen mellom de to blå gigantene. Begge er solide bakover og bøtter inn mål framover. Fra både midtbanespillere og spisser. Tjærnås trekker fra tre nøkkeldueller.

TOPPER: Tross uavgjort mot Southampton i går, topper José Mourinho og Chelsea fortsatt tabellen. Der tror Petter Myhre at de blir. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix
TOPPER: Tross uavgjort mot Southampton i går, topper José Mourinho og Chelsea fortsatt tabellen. Der tror Petter Myhre at de blir. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix Vis mer

- Duellen mellom spissene Aguero (14 mål) og Costa (13 mål) kommer selvsagt til å bli viktig, men også midtbanespillerne som kan skape sjanser og score mål, som Hazard (7 mål) og Silva (6 mål), kan bli utslagsgivende. I tillegg har begge lag matchvinnere i andre enden i Courtois (14 baklengs) og Hart (17 baklengs), sier Tjærnås.

- Det er mange dueller som kan avgjøre dette.

For to og et halvt år siden ble Premier League avgjort med en spenningstopp Hollywood verdig - med sesongens siste spark på ballen. Myhre ønsker seg naturlig nok en reprise av den dramatikken, og er sikker på at det kommer til å være jevnt helt fram til mai.

- Jeg håper og tror det blir et race hele veien inn - gjerne med avgjørelse i sist runde. Jeg tippet Chelsea som vinnere før sesongen, og jeg står for det. De har kjøpt de riktige spillerne, mens City ikke har forsterket like mye fra i fjor. Jeg tror Chelsea tar det i form av motivasjon og en bedre tropp, men de er avhengige av å unngå skader, sier han.

- Liten forståelse Og nettopp skader og det knallharde juleprogrammet har, tradisjonen tro, vært et hett tema også i år. Louis van Gaal har ymtet frampå om at det strider mot reglementet til både UEFA og FIFA, mens Sunderland-manager Gus Poyet beskriver det som «en skam».

Tjærnås er klokkeklar på at dette er en tradisjon som skal beholdes.

- Jeg har liten forståelse for det av minst to grunner. Det handler om en kultur og en tradisjon som i seg selv har nesten umistelig verdi, og lagene har en så stor stall at de kan rullére på belastningen. Fotball spilles for, av og med folket. Det må vi aldri glemme.

JAKTER: Manuel Pellegrini og Manchester City rotet bort seieren hjemme mot Burnley, men har fortsatt los på Chelsea i toppen av tabellen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
JAKTER: Manuel Pellegrini og Manchester City rotet bort seieren hjemme mot Burnley, men har fortsatt los på Chelsea i toppen av tabellen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX Vis mer

Myhre er ikke riktig like krass i sin dom, men er klar på at Boxing Day er en tradisjon som må få leve videre.

- Skadeprosenten øker veldig i desember og januar når de har en halv sesong i beina, og tilskuerne vil jo helst ha alle de beste spillerne på banen. Det er en grunn til at alle andre tar fri, men Boxing Day må man for all del ikke gjøre noe med, sier Myhre.

Liverpool gjør unna den 19. serierunden mot Swansea i kveld, og allerede på torsdag braker det løs på nytt med runde nummer 20.

TI POENG: Louis van Gaal og Ryan Giggs på sidelinja under oppgjøret mot Tottenham. Det endte 0-0 og med det er Lars Tjærnås og Petter Myhre klare på at tittelracet nå kommer til å stå mellom Chelsea og Manchester City. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX
TI POENG: Louis van Gaal og Ryan Giggs på sidelinja under oppgjøret mot Tottenham. Det endte 0-0 og med det er Lars Tjærnås og Petter Myhre klare på at tittelracet nå kommer til å stå mellom Chelsea og Manchester City. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX Vis mer