- Glem gitaren og tren bedre

PESARO (Dagbladet): Sirkus Klemetsen er hjemme igjen med kutt over begge øynene og en såret stolthet. Akkurat nå er det mye som gjør vondt. Men ifølge treneren hans - danske Ivor di Lima - kan gutten fortsatt bli verdensmester. Hvis han skjerper seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ole har 97 prosent av det som skal til for å nå helt til topps i denne bransjen, sier di Lima. - Men - det som mangler er det viktigste. Og derfor vil jeg at han skal legge vekk gitaren, kutte ut alt som er hyggelig og ikke har med boksing å gjøre, å gå på gymmen hver dag.

- Er han villig til det blir han verdensmester.
Da Reggie Johnson reiv gitaren ut av hendene til pappa Klemetsen og startet det famøse terasseslagsmålet for ei uke siden var det på sett og vis et tegn for Lukkøye og kompani. Ivor di Lima mener i hvert fall det. Og nå vil han ha det bort for godt.

Ikke humøret.
Bare sirkuset.

- Det blir for mye, sier treneren. - Ole får ikke konsentrert seg om det han skal, nemlig boksingen. Og det han trenger for å nå toppen er finjusteringer av teknikk og detaljer. Som må terpes og terpes hver eneste dag.

- De slueste vinner

Ole Klemetsen gikk 12 knallharde runder og forlot ringen som en tapper mann etter VM-tapet for Reggie Johnson. Fredag kveld viste han et mot og en styrke svært få trodde han hadde i kroppen. Men tøffhet er ikke nok i en omgangskrets hvor bare de slueste vinner de store slagene.

Uten smartness er det bare smerte.

- Ole slår så hardt at han kan golve hvem som helst, sier di Lima. - Akkurat det har vi aldri vært i tvil om. Men boksing er mer enn vilje og slagstyrke til å slå motstanderen til helvete.

- Reggie Johnson viste oss det.

Fightervilje

Lukkøye var på sitt livs møreste i timene etter kampen. Kroppen verket overalt og hendene var ikke brukandes til noe. Og sjøl om lite hjalp, og skuffelsen var større enn han hadde trodd på forhånd, så hadde han fighterviljen.

Som var mye å være stolt av.

- Godt å høre at folk sier jeg var tapper, sier Lukkøye. - Det hjelper - litt. Og jeg har ikke tenkt til å gi meg med dette. Sjøl om det ikke er spesielt lystelig å tenke på mer boksing akkurat nå.

<B>MÅ SKJERPE SEG:</B> Lukkøye fikk trøst av mamma og pappa etter tapet mot Reggie Johnson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer