Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glem gullet

SALT LAKE CITY: - Jeg er ikke tjent med å bruke tid på å vurdere hvor mye jeg er satt tilbake i kilo, meter eller prosent. Men naturligvis er seierssjansene minket, sier Ådne Søndrål (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en rolig økt i Utah Olympic Oval i går kveld var det en bekymret, men fattet Ådne Søndrål som kom med tilstandsrapporten på sin egen skøytekropp bare 48 timer før 1000-meteren i OL.

- Nå er det viktig at jeg er minst mulig pasient og mest mulig skøyteløper fram til OL-start, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Klar trener

Uten å mukke erkjenner Søndrål at hans første av to gullsjanser i Salt Lake har fått seg et alvorlig slag.

- Jeg møter tross alt konkurrenter som har hatt begge skuldrene og kroppen i orden i lang tid, sier han.

Trener Tom Erik Oxholm sier det enda klarere:

- Nå kan vi glemme gull på 1000-meteren. Nå får vi bruke den som en skikkelig gjennomkjøring fram til 1500-meteren tirsdag. Der er sjansen uansett større. Vi har ikke gitt opp den, forsikrer Oxholm.

Pasient

Urovekkende nok ser olympiamesteren fra 98 til overmål ut som en pasient etter det fatale fallet inne i skøyteovalen etter fartstreninga seint onsdag kveld. Den venstre skulderen kom ut av ledd, og attpåtil måtte han sy 22 sting ved albuen etter kuttet han fikk i fallet.

Og legger du til at han i tillegg fikk den høyre skulderen ut av ledd etter et fall i Calgary for ei drøy uke siden, så har du et norsk gullhåp så å si uten balanse.

Og om det skulle være noen tvil: Balanse er viktig også på skøyter.

- Vi har jo fått disse armene, så de er jo til for å brukes. Og selv om vi skøyteløpere er kjent for å kaste armen i svingene, så får det nå være grenser. Jeg har gått på skøyter i 20 år, og de siste sju åtte åra har jeg knapt nok falt i det hele tatt, sier Søndrål.

- Dette har ikke vært noen ideell oppladning, men situasjonen er nå at jeg har fått begge skuldrene ut av ledd den siste uka før OL. Nå står jeg foran min største utfordring som skøyteløper, og jeg må gjøre det beste ut av situasjonen, sier Ådne Søndrål.

12 uker

Ifølge lege Lars Kolsrud tar det normalt 12 uker å lege en slik skade som Søndrål så uheldig pådro seg under fartstrening i skøytehallen.

Ådne har bare 48 timer.

Men legen er likevel optimistisk.

- Ådne har blitt mye bedre på 24 timer enn vi trodde. At vi fortsatt har 48 timer igjen til løpet, gjør meg derfor veldig optimistisk. Men vi vil likevel vente fram til lørdag med å ta den endelig avgjørelsen, sier Kolsrud.

I tida fram til løpene velger Søndrål nå å skjerme seg selv mest mulig fra pressen.

- Jeg er redd for at det blir mange pasientspørsmål om jeg snakker mer med dere. Det jeg trenger nå, er å være dyktig til å konsentrere meg om det jeg skal. Og det er å gå fort på skøyter.

GULLPASIENTEN: Ådne Søndrål viser fram den skadde armen i pressesenteret til skøytehallen i Utah Olympic Oval i går. Gullhåpet fikk den venstre skulderen ut av ledd, og måtte sy 22 sting ved albuen etter kuttet han fikk i fallet på trening onsdag.
Hele Norges coronakart