- Glem gullet

Fra tribunene hørte Mons Ivar Mjelde at noen krevde hans avgang. Presset vokser mot Branns hovedtrener, men ingen i klubben vil snakke om at han har mistet tillit etter sommerferien.

BERGEN (Dagbladet): To poeng på fire kamper er for dårlig for Brann, som før sesongstart hadde som mål å ta gull i år, for første gang siden 1963.

-  Det er mye følelser blant supporterne og deler av pressen der også enkelte journalister er Brann-supportere. De er samtidig flinke til å fortelle oss hvor dårlige vi er.

-  Hylekoret mot oss begynner å bli stort, og det skuffer meg at vi møter motstand blant egne supportere. Samtidig får vi ganske mange støtteerklæringer fra andre, sier Mons Ivar Mjelde.

Han mener rammebetingelsene for å prestere som en gullkandidat er blitt endret. Raymond Kvisvik har gått til Fredrikstad og Martin Andresen er skadet.

Ikke modne

-  Vi har ikke lenger så mange gode spillere tilgjengelig som vi hadde i vårsesongen. I de siste kampene har vi vist at vi ikke er modne ennå til å stå øverst på pallen, men vi skal fortsette å legge stein på stein. I Brann jobber vi langsiktig.

I kampen mot Aalesund var det de store sjansene som uteble, med unntak av en mulighet for Charlie Miller like før sidebytte. Ballen ble tatt hand om av Aalesunds gode målvakt Adin Brown.

Mjelde mener det har vært sunt for laget å ha høye ambisjoner.

-  Nå vil vi glemme alt snakket om gull og jobbe for å komme så høyt på tabellen som mulig. Jeg mener det er realistisk at vi skal klare å bli blant de fire beste. Folk er litt historieløse. Jeg mener vi har gått noen sjumilssteg siden 2002.

Får ikke tvile

-  I fjor tok vi cup-gull og tredjeplass i serien. I våres tror jeg Vålerenga spilte fem kamper uten å vinne. Noen har begynt å tvile på oss, men jeg må sørge for at spillerne ikke begynner å tvile. Vi skal fortsette å trene godt og jobbe tilbake den gode selvtilliten, som kommer ved å spille kamper.

Erlend Hanstveit har spilt for Brann siden 1998 og har opplevd langt alvorligere kriser tidligere. I går var han kaptein, fordi Cato Guntveit er en av spillerne som er ute med skade.

-  Saftige kommentarer

-  Når det har vært turbulens i Brann tidligere er hoder blitt kappet. Nå har jeg ikke hørt noen av spillerne eller andre i klubben snakke om at vi vil ha ny trener. Vi har ikke noen tro på at det er løsningen på lang sikt. Noe helt annet er det at vi får høre noen saftige kommentarer fra tribunene. Engasjement er bra, men vi lar oss ikke forstyrre av det.

Aalesund-trener Ivar Morten Normark var selv passe fornøyd med ett poeng, noe han fikk ved å stille med et stort og godt forsvar.

-  Vi skapte likevel så store sjanser at jeg hadde et håp om tre poeng, sier han.

ENDRET MÅLSETTING: Mons Ivar Mjelde sier han ikke vil høre mer snakk om gull. Han mener det er mer realistisk å jobbe for en plass blant de fire beste i årets serie.