Glem Iversen, Drillo

RBK-spissen sier nei til landslaget.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Brann 3-1.

Steffen Iversen (35) sprudlet i comebacket. Tross alderen og skadehistorikken ønsker han å spille hver eneste tippeligakamp.

Men landslaget er han ferdig med.

Iversens tredje Rosenborg-periode var bare ni minutter gammel da han beviste at han fortsatt kan. Det smarte løpet på bakre stolpe sluttet ikke før både 35-åringen og ballen var i nettet.

- Kjempegodt, selvfølgelig, å score. Det er artig. Men det er alltid seieren som er viktigst, sa Iversen etterpå.

Det ble med 82 minutter i comebacket. Da ble han tatt av banen, mens RBK-supporterne i Kjernen sang «Et bilde tå'n Ivers». Rett etterpå ble spissen - av SMS-tastende Lerkendal-tilskuere - kåret til banens beste.

Med 73,5 prosent av stemmene.

Vil spille alt Nå vil han ha mer.

For Iversen har absolutt ingen planer om å hvile når han først er tilbake i Rosenborg, selv om han selv også må medgi at han i fotballsammenheng begynner å bli en gammel mann.

- Målet mitt er å spille alle kamper. Det var derfor jeg kom tilbake. Det er bare å holde seg i form, sier Iversen, som i vinter leverte bedre på fysiske tester enn i sin forrige periode i klubben (2006-2010).

Landslagsuttatt har han ikke vært siden EMkvalifiseringskampen Norge-Danmark 26. mars i fjor. Da kom han innpå som hodesterk joker, en spillertype Egil Drillo Olsen alltid har vært svak for.

Siden har det vært lite aktuelt å ta ut Iversen - han spilte altfor lite i Crystal Palace til å være aktuell.

Men det vi så på Lerkendal i går - han scoret, han holdt på ballen, han skjøt i stolpen og han vant dueller - viser at Iversen fortsatt går utenpå de fleste norske angripere.

Glem det, Drillo Men landslagssjef Egil Drillo Olsen kan bare glemme å ringe.

- Landslaget er helt uaktuelt. Familien min er igjen i London, og mine muligheter til å dra og besøke dem, er når det er landslagspause, kunngjør Iversen - som dermed blir stående med 79 landskamper og 21 mål.

-  Har Drillo fått beskjed?

-  Nei. Men det virker ikke som jeg har trengt å gi ham det heller, for jeg har ikke akkurat vært i nærheten av å bli tatt ut det siste året.

• Dagbladet var i går kveld i kontakt med landslagets assistenttrener Ola By Rise, som ikke ønsket å kommentere Iversens landslagsfarvel.

RBK-PERIODE NUMMER TRE: Steffen Iversen ordnet 1-0 bare ni minutter ut i RBK-comebacket. Foto: Ned Alley / Scanpix
RBK-PERIODE NUMMER TRE: Steffen Iversen ordnet 1-0 bare ni minutter ut i RBK-comebacket. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer