Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glem magnethender og blekksprutarmer

Kompisene har gitt Løke helt andre navn.

• Dagbladet.no følger Norge - Polen direkte klokka 20.15.

STAVANGER (Dagbladet.no): Hvis du kaster ballen mot - ikke nødvendigvis til - Frank Løke (27), så får han tak i den.

Han har en formidabel evne til å få klørne i kula, uansett om det henger en motspiller over skuldrene hans, om noen river ham i skjorta eller en tometersfyr drar ham i armene.

Derfor er det ikke så rart at Stokke-mannen har blitt karakterisert som:

• Mannen med blekksprutarmer.

• Strekspilleren med magnethender.

Svært effektiv

- Det å klare å fange ballen i vanskelige situasjoner er en av styrkene mine. Jeg liker å kjempe om ballen der inne, sier han til Dagbladet.no.

FÅR TAK I ALT: Du kan pakke inn Frank Løke i folie fra topp til tå - likevel vil han klare å ta imot ballen. Foto: Morten Holm, Scanpix
FÅR TAK I ALT: Du kan pakke inn Frank Løke i folie fra topp til tå - likevel vil han klare å ta imot ballen. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

Han forteller at krigerinnstinket ble født i barndommen, da han måtte kjempe om alt med sine seks søsken. Frank fikk ikke noe gratis da, og det gjør han heller ikke nå.

Visst får han gode innspill fra bakspillerne, men det er bare halve jobben. Resten må Løke stå for selv, som oftest i kamp med minst to motspillere.

Og når vestfoldingen får ballen, da skjer det noe. Sjansene er store for at ballen ender i nettmaskene - eller at Norge får et sjumeterkast, med en dertilhørende tominutter til motstanderlaget.

Løke er fantastisk effektiv, noe statistikken fra de tre første kampene også viser. Han har scoret på 10 av 11 skudd og har skaffet Norge sju straffer og fått motstandere utvist ti ganger.

Tørrulf og stokkerolf

Lagkameratene har også gitt ham en del klengenavn, men disse handler lite om hans egenskaper som håndballspiller. Her snakker vi om ting de andre gutta har plukket opp utenfor banen.

- De kaller meg for tørrulf og stokkerolf.

- Fordi?

image: Glem magnethender og blekksprutarmer

- Når vi spiller kort, er jeg ikke noe glad i å stokke - så da blir det mye rart. Derfor stokkerolf. Tørrulf henger sammen med at jeg kan gå lenge uten å bruke voks i håret. Da får jeg høre det.

Frank Løke spiller nå i sveitsiske Amicitia, men skal etter planen til den tyske storklubben Flensburg-Handewitt til sommeren. Også sveitserne har gitt Løke et kallenavn, som også har prydet draktryggen hans.

- De kaller meg bare zwiebel, som betyr løk.

IKKE SÅ TØRR: Frank «Tørrulf» Løke her sett med wet look-frisyre. Mulig det er noen hårvoks-tips å hente hos Kristian Kjelling?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media