LEDER ENN SÅ LENGE: Adriano er toppscorer i Champions League, men Messi og Ronaldo vil nok ha et ord med i laget. Foto: NTB Scanpix
LEDER ENN SÅ LENGE: Adriano er toppscorer i Champions League, men Messi og Ronaldo vil nok ha et ord med i laget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Glem Messi og Ronaldo. Han er toppscorer i Champions League

Bayern må stoppe Luiz Adriano i kveld.

Følg Bayern München - Sjakhtar Donetsk i Dagbladets Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Sjakhtar Donetsk-spiller Luiz Adriano huskes kanskje best her på berget for den famøse usportslige opptredenen han viste mot danske i Nordskjælland i Champions League for tre sesonger siden.

En Nordskjællandspiller ble skadd og fikk behandling, og i sportslig ånd spilte Sjakhtar ballen tilbake til Nordskjællands målvakt. Men før ballen kom så langt ble den snappet opp av Adriano, som satte den mål.

Han fikk seinere én kamp karantene for den skandaløse oppførselen.

Men at den brasilianske angriperen vet hvor målet står er det ingen tvil om. Han ble i oktober historisk da han scoret fem mål mot BATE Borisov i Champions League-gruppespillet. Og det er bare Lionel Messi som har klart det før ham.

Ni mål Totalt står spissen med ni scoringer i Champions League, noe som setter han øverst på lista foran Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Begge har åtte scoringer i turneringen denne sesongen.

Samtlige ni scoringer kom i gruppespillet, noe som er rekord. Cristiano Ronaldo klarte den samme bragden sesongen før.

Luis Adriano har tilbrakt de siste sju sesongene i Ukraina. I løpet av den tiden har han vært med på å vinne hjemlig liga flere ganger, i tillegg til UEFA-cupen i 2009.

- Luiz har utviklet seg bra her. Han har blitt bedre og bedre for hver sesong, sier Sjakhtar Donetsk-manager Mircea Lucescu ifølge UEFA.com.

Skal ingen steder Og spilleren har ingen planer om å forlate klubben med det første.

- For alt Sjakhtar ga meg, for hvordan de hjalp meg å vokse både profesjonelt og moralsk. Jeg vil ikke forlate dem. Hvis det finnes en plass til meg i denne klubben vil jeg være her til slutten, sier Adriano.

I kveld kan 27-åringen være med på å ta skalpen til det tyske storlaget Bayern München.