Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund forlikt om treårs avtale

Glem millionene, det var jo sånn Henrik Kristoffersen ville ha det

I Oslo tingrett tapte Henrik Kristoffersen saken han anla mot Norges Skiforbund. I forhandlingene som har pågått under radaren fikk han det som han ville.

VI TAR DEALEN: Team Kristoffersen - Henrik og pappa Lars - dropper anken etter nederlaget i tingretten, og signerte i dag en god treårs-avtale med Norges Skiforbund. Det gir Henrik Kristoffersen det viktigste for å bli en bedre skiløper. For ham er det det viktigste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VI TAR DEALEN: Team Kristoffersen - Henrik og pappa Lars - dropper anken etter nederlaget i tingretten, og signerte i dag en god treårs-avtale med Norges Skiforbund. Det gir Henrik Kristoffersen det viktigste for å bli en bedre skiløper. For ham er det det viktigste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HENRIK KRISTOFFERSEN FÅR ikke Red Bull-avtalen han prøvde å åpne døra for i Oslo tingrett, men med ankefristen bare noen timer unna har Team Kristoffersen og Norges Skiforbund kommet fram til et forlik som gir Norges beste alpinist stort sett alt han ønsker seg de neste tre åra.

Det er bra for Henrik Kristoffersen.

Det er bra for Norges Skiforbund.

HENRIK KRISTOFFERSENS BIDRAG til avtalen er at han dropper å anke saken til lagmannsretten. Det er klokt. For det første ville sannsynligheten for å vinne en andre runde i rettsapparatet vært høyst usikker, en spekulasjon basert på de to foregående rundene i rettssystemet (forføyningssaken og tingrettssaken). For det andre ville et tap medført saksomkostninger i en størrelsesorden på drøye to millioner kroner. Og for tredje er det ikke støy, krangling og enda en runde med negativ medieomtale Henrik Kristoffersen trenger ved inngangen til sesongen 2019/2020.

Det han trenger er ro til å kunne konsentrere seg om det eneste han er opptatt av, å bli en bedre skikjører.

Med det inngåtte forliket får han det.

HENRIK KRISTOFFERSEN FÅR egentlig akkurat det han ønsker seg nå som Red Bull-avtalen i Aksel Lund Svindal-form er et tilbakelagt kapittel. Den saken er tapt. Det skjer ikke de nærmeste tre åra. Men han beholder flaskeavtalen med det østerrikske selskapet, og dermed også det gode forholdet og alt det andre Red Bull er villig til å betale for.

Fordi han er deres mann.

Fordi han er veldig ønsket.

I tillegg får han det aller viktigste, og som han hele tiden har omtalt som sakens kjerne midt oppe i den kritiske tåka om helikopter-krav, bussinessclass-billetter og meningsløse påstander om plyndring av fellesskapets midler:

  • Eget helse og treningsopplegg utenom renn.
  • Pappa Lars nå som akseptert og likestilt hovedtrener for sønnen.
  • Klubb- og familievennen Einar Witterveen som trener nummer to, dekket av Norges Skiforbund.
  • En ekstra assistentressurs i seks måneder fra 1. september, også dekket av NSF.

OLA EVJEN, ALPINKOMITEENS leder, har etter det jeg forstår vært en viktig mann i løpet mot den signerte avtalen. I NSF har det sikkert vært mange som håpet på en anke, for deretter, mest sannsynlig, å vinne den hele og fulle seieren. Motstanderne av avtalen liker ikke særbehandling av enkeltutøvere. I hvert fall ikke av Henrik Kristoffersen, en løper som til de grader ar utfordret systemet.

UANSETT STÅSTED ER dette en god og fornuftig avtale. Støyen forsvinner, ogHenrik Kristoffersen kan gå i gang med å ta igjen det han føler han har tapt. På sin måte. Men samtidig må Henrik Kristoffersen lære av alt vannet som har rent i elva de siste åra, ta det inn over seg og forbedre kommunikasjonen mot omverdenen.

Det hjelper ikke å ha rett om du kommuniserer det feil.

OM HENRIK KRISTOFFERSEN har lært? Vel, det gjenstår å se. Jeg er blant dem som mener saken han tapte var god. Den var verd å prøve for retten. Forliket man nå er kommet fram til er en liten gave fra skigudene. Og derfor handler det nå om å ligge i den senga han har redd, vise alle som er glade i norsk alpinsport at det var dette det handlet om – gode treningsmuligheter – og ikke alt det andre som ble brukt mot ham da det blåste som verst på toppene.

Der ligger Henrik Kristoffersens mulighet til å reformere seg.

Har jeg forstått pappa Lars rett står den biten øverst på treningsplanen for neste sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!