Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund forlikt om treårs avtale

Glem millionene, det var jo sånn Henrik Kristoffersen ville ha det

I Oslo tingrett tapte Henrik Kristoffersen saken han anla mot Norges Skiforbund. I forhandlingene som har pågått under radaren fikk han det som han ville.

VI TAR DEALEN: Team Kristoffersen - Henrik og pappa Lars - dropper anken etter nederlaget i tingretten, og signerte i dag en god treårs-avtale med Norges Skiforbund. Det gir Henrik Kristoffersen det viktigste for å bli en bedre skiløper. For ham er det det viktigste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VI TAR DEALEN: Team Kristoffersen - Henrik og pappa Lars - dropper anken etter nederlaget i tingretten, og signerte i dag en god treårs-avtale med Norges Skiforbund. Det gir Henrik Kristoffersen det viktigste for å bli en bedre skiløper. For ham er det det viktigste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HENRIK KRISTOFFERSEN FÅR ikke Red Bull-avtalen han prøvde å åpne døra for i Oslo tingrett, men med ankefristen bare noen timer unna har Team Kristoffersen og Norges Skiforbund kommet fram til et forlik som gir Norges beste alpinist stort sett alt han ønsker seg de neste tre åra.

Det er bra for Henrik Kristoffersen.

Det er bra for Norges Skiforbund.

HENRIK KRISTOFFERSENS BIDRAG til avtalen er at han dropper å anke saken til lagmannsretten. Det er klokt. For det første ville sannsynligheten for å vinne en andre runde i rettsapparatet vært høyst usikker, en spekulasjon basert på de to foregående rundene i rettssystemet (forføyningssaken og tingrettssaken). For det andre ville et tap medført saksomkostninger i en størrelsesorden på drøye to millioner kroner. Og for tredje er det ikke støy, krangling og enda en runde med negativ medieomtale Henrik Kristoffersen trenger ved inngangen til sesongen 2019/2020.

Det han trenger er ro til å kunne konsentrere seg om det eneste han er opptatt av, å bli en bedre skikjører.

Med det inngåtte forliket får han det.

HENRIK KRISTOFFERSEN FÅR egentlig akkurat det han ønsker seg nå som Red Bull-avtalen i Aksel Lund Svindal-form er et tilbakelagt kapittel. Den saken er tapt. Det skjer ikke de nærmeste tre åra. Men han beholder flaskeavtalen med det østerrikske selskapet, og dermed også det gode forholdet og alt det andre Red Bull er villig til å betale for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer