Glem Modric, Rakitic og Pirlo: Gruppas fremste midtbanemaestro er norsk

- Det visste jeg ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): Før de tre siste oppgjørene i kveld har ingen midtbanespiller i kvalifiseringsgruppe H slått flere pasninger enn Norges Stefan Johansen (24).

- Jaså? Det visste jeg ikke, sier Johansen når Dagbladet opplyser ham om UEFAs offisielle pasningsstatistikk.

Johansen står med 453 vellykkede pasninger hittil i kvalifiseringen. Det gir fjerdeplass på lista over spillere i gruppe H. Foran seg har han Italias forsvarsduo Leonardo Bonucci (570) og Giorgio Chiellini (462), samt Kroatias Vedran Corluka (489).

Men Bonucci, Chiellini og Corluka har langt bedre tid på seg til å drive med balltrilling. De er nemlig midtstoppere, mens Johansen i ni kamper har spilt sentralt på midten for et lag med mindre ballinnehav enn de to andre nasjonene i tettrioen.

- Forteller at vi har lyktes Hvis vi ser på andre midtbanespillere i pulja kommer verdensklassestjernene Ivan Rakitic (Barcelona og Kroatia), Luka Modric (Real Madrid og Kroatia) og Marco Verratti (Paris Saint-Germain og Italia) i tur og orden på plassene bak Johansen på pasningslista.

Rakitic står med 438, Modric 385 og Verratti 369. Gruppas kanskje mest profilerte utespiller, verdensmesteren og Champions League-vinneren Andrea Pirlo, fant en blå kamerat 206 ganger på sine tre kvalikkamper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.