INTERNASJONAL SKRYT: Journalist Michael Yokhin mener Ronny Deila fortjener å bli kåret til årets manager i Europa. Fotomontasje Dagbladet
INTERNASJONAL SKRYT: Journalist Michael Yokhin mener Ronny Deila fortjener å bli kåret til årets manager i Europa. Fotomontasje DagbladetVis mer

- Glem Mourinho og Ferguson, han er årets manager for meg

Ronny Deila og Strømsgodset får internasjonal oppmerksomhet.

(Dagbladet): Strømsgodset og Ronny Deila har fått mye skryt for den sportslige suksessen i den norske pressen, og det er ikke bare i Norge de har fått med seg hvilket arbeid som legges ned i Drammen. I dag har den israelske journalisten Michael Yokhin skrevet en artikkel der han hyller Ronny Deila.

«Deila er Strømsgodsets ansikt utad. Han dreier seg om positiv energi og karisma. Hans tilsynelatende endeløse tro på seg selv og selvtillit gjør at spillerne kan flytte fjell», står det blant annet i innlegget, som står skrevet på ESPN.

- Glem Mourinho, Ferguson og Heynckes. Dette er årets manager for meg. Han hadde fått min stemme, sier Michael Yokhin til Dagbladet.

Likheter med Klopp Journalisten sammenlikner Ronny Deila med Borussia Dortmunds karismatiske manager Jürgen Klopp. Han peker på at begge ble ansatt i 2008, begge har energi og karisma, begge jubler hemningsløst for hver scoring, og begge deler den samme fotballfilosofien.

- Han er inne på noen vesentlige punkter der. Det er en gang slik at fotballtrenere er fotballtrenere, og du vil alltid se likhetstrekk. 80% av det de driver med er det samme. De kan ha samme filosofi i måten de ønsker å spille på. Det er lett å se likhetstrekk hos trenere, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre til Dagbladet.

Yokhin avslutter innlegget sitt med å skrive at Deila er en av de største trenertalentene i Europa. Han mener at Bundesliga-klubber burde undersøke muligheten for å hente Deila til Tyskland. Petter Myhre er usikker på om det vil skje med det første.

- Det er positivt at utenlandske journalister er oppmerksomme på han. All omtale i utlandet vil hjelpe, men det sitter så langt inne å ansette en utenlandsk trener som ikke kjenner ligaen og ikke kan språket hundre prosent. Det er en risikosport. Lille Norge har ikke vært noe på det internasjonale fotballkartet. Det har ikke noe med kvalitetene til Deila å gjøre, han kan være like god eller bedre enn mange av de beste. Hadde han vært født i et land som Tyskland kunne han kanskje hatt jobb der. Vi har ikke noe historikk med å produsere trenere som går til utlandet, sier Myhre, som tror mulighetene er større i Norden.

Sammenlikner klubbene I blogginnlegget er også likhetstrekkene mellom Borussia Dortmund og Strømsgodset synlige. At begge klubbene kommer fra en industriby, at begge var på konkursens rand i 2005, og at begge har en legende som sportssjef (Jostein Flo i Strømsgodset og Michael Zorc i Dormund).

- Det er tydelig at denne journalisten har gjort grundig research. Det er gøy at folk drar slike paralleller. Du kan finne mange paralleller hvis du ser på historikken til klubber om du vil grave dypt nok. Jeg tror ikke suksessen til Dortmund og Strømsgodset kommer som følge av at de er like som byer og slike ting. De har ikke hatt veldig mye felles som gjør at de har staket ut en felles kurs. Det er nok mye tilfeldigheter her. Det er to klubber som tok konsekvensen av en pengebruk de ikke hadde råd til. Klubber som ansatte trenere som de har gitt tid, sier Myhre.

FLERE LIKHETSTREKK: Ronny Deila sammenliknes med Dortmunds Jürgen Klopp. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix
FLERE LIKHETSTREKK: Ronny Deila sammenliknes med Dortmunds Jürgen Klopp. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix Vis mer