- Glem øl i hallen, Larvik

Idrettspresidenten er negativ.

(Dagbladet.no): Larviks forslag om å åpne for ølservering under hjemmekampene begeistrer ikke presidenten i Norges Idrettsforbund, Karl Arne Johannessen.

- De får ikke servere øl inne i hallen, sier Johannessen til Dagbladet.no.

Beleilig nok har han regelverket foran seg da Dagbladet.no ringer, og etter en rask gjennomlesning er han enda sikrere i sin sak.

- På tribunene skal det ikke nytes alkohol i tilknytning til konkurranseaktiviteter. I lokaler som er tilknyttet idrettsanlegg gjelder kommunale skjenkebestemmelser, sier han.

- Så ølserving inne i hallen kommer ikke på tale?

- I tilsvarende arrangementer er det ikke uvanlig at det servers alkohol i VIP-områder. For vanlige tilskuere har det derimot ikke vært lokaler der det kan selges rusholdig drikke. Det er ikke lov å selge på innsiden av en hall eller stadion uten at det er snakk om helt atskilte arealer. Hvordan Larvik i så fall har tenkt å gjøre det, vet ikke jeg, sier Johannessen.

Positiv respons

Larvik håper å få innvilget midlertidig skjenkebevilling allerede 4. februar når laget møter Leipzig i mesterligaen. Daglig leder i Larvik Håndballklubb, Bjørn Erik Helgeland, er mannen bak forslaget. Han forteller at reaksjonene har vært utelukkende positive siden han først fortalte om ideen i lokalavisa Østlands-Posten.

ØL BLIR KRØLL: Larvik-jentene skal ikke drikke øl i hallen, men klubbens daglige leder vil gjerne at tilskuerne skal ha muligheten til det. - Vi ønsker at folk skal våkne litt i debatten om hva som skal til for å trekke folk. Vi må se på dette som en underholdningsbransje, sier Bjørn Erik Helgeland. Foto: SCANPIX
ØL BLIR KRØLL: Larvik-jentene skal ikke drikke øl i hallen, men klubbens daglige leder vil gjerne at tilskuerne skal ha muligheten til det. - Vi ønsker at folk skal våkne litt i debatten om hva som skal til for å trekke folk. Vi må se på dette som en underholdningsbransje, sier Bjørn Erik Helgeland. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det har bare vært positivt. Men de som har fulgt med de siste månedene, vet jeg at vi har gjort mange konstruktive tiltak for å fylle hallen. På de siste tre hjemmekampene våre har vi hatt 4000 tilskuere, sier Helgeland til Dagbladet.no.

Han kommer ikke til å foreta seg noe som kan bryte med norsk lov.

- Det er foreløpig ikke lov med ølservering, det veit vi alt om. Men når vi nå tar opp dette ønsker vi at folk skal våkne litt i debatten om hva som skal til for å trekke folk. Vi må se på dette som en underholdningsbransje, sier Helgeland.

Han viser til verdenscuprennene i hopp i Vikersund nylig, der det ble servert øl.

- Skiforbundet serverte til alle i Vikersund som første særforbund, jeg kan ikke se at de skal ha sine regler som ikke gjelder for alle andre idretter. Men vi kommer ikke til å gjøre noe uten at ting er godkjent, forsikrer han.

Tilskuer-boom

Larvik-trener Karl Erik Bøhn er motstander av ølservering under håndballkamper, men har ingen planer om å engasjere seg sterkt for å forhindre det.

- Jeg har heldigvis ingenting med dette å gjøre. Jeg skal forsøke å servere god håndball og veltrente jenter, og så forventer jeg at vår klubb holder seg innenfor reglementet, sier han.

Like før jul trakk Larvik i snitt 400-500 mennesker til kampene. Men da Bjørn Erik Helgeland avløste Bjørn Erik Hansen som daglig leder, skjedde det noe. Vips er tilskuertallet doblet, til og med tredoblet på den siste kampen mot Viborg.

- Det har økt formidabelt. Det er blitt satt i gang sirkus Larvik fra A-Å, med websider, TV-programmer, flyers og foredrag. Alt mellom himmel og jord, sier Bøhn til Dagbladet.no.

<B>NEGATIV:</B> Idrettspresident Karl Arne Johannessen ser ikke hvordan Larvik skal få tillatelse til ølservering i hallen.
MOTSTANDER:</B> Larvik-trener Karl Erik Bøhn vil bare servere topptrente jenter, ikke øl.