Salah satte ny scoringsrekord

Glem Owen, Fowler, Torres og Suárez. Det er Salah-show!

Mohamed Salah (25) har allerede scoret like mange mål som forrige sesongs toppscorer for Liverpool. Og vi er i november.

TO SCORINGER FØR PAUSE: Mohamed Salah ble et nummer for stor for Saints-frosvaret. Foto:  REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
TO SCORINGER FØR PAUSE: Mohamed Salah ble et nummer for stor for Saints-frosvaret. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liverpool – Southampton 3–0 (2–0)

LIVERPOOL (FourFourTwo): Liverpool går i likhet med de øvrige engelske lagene inn i en veldig hektisk og viktig periode som legger store føringer for resten av sesongen.

Det skal spilles hele ni kamper i alle turneringer fram til 1. januar. Storklubbene har ikke råd til mange poengtap, dersom de skal holde liv i drømmen om å heve ligatrofeet i mai.

Men Southampton har vist seg å være en vrien nøtt for Liverpool de siste kampene. Forrige sesong møttes klubbene hele fire ganger (to ganger i ligaen og i ligacupen) og Jürgen Klopps mannskap maktet ikke å score én eneste gang.

Det var før Mohamed Salah hadde ikledd seg den røde drakta. Liverpool har manglet en storscorer siden Luis Suárez dro i 2014, og nå kan det se ut som Salah endelig fyller det tomrommet.

Egypteren noterte seg for sesongens åttende og niende scoring på 12 ligakamper denne sesongen, en bragd ingen tidligere Liverpool-spillere har gjort før ham. Det siste var også hans 14. scoring i alle turneringer.

Forrige sesong ble Philippe Coutinho og Sadio Mané klubbens toppscorer med 13 ligamål. Da ble Coutinho toppscorer i alle turneringer med 14, et tall Salah altså allerede har tangert – i november.

Har Liverpool nå endelig funnet tilbake til en spiller som scorer mer enn 20 ligamål?

Fornøyd Klopp

Jürgen Klopp var i godt humør under pressekonferansen etter kampen, vel vitende om at laget hans klorer seg fast i toppkampen.

- Det var en åpen kamp. Vi hadde noen sjanser i starten. De er et virkelig bra fotballag for å være ærlig, Southampton. Du trenger disse øyeblikkene (mål i tette kamper journ.anm.). Vi har ikke hatt for mange av dem denne sesongen, sier Klopp.

Før kampen poengterte Jürgen Klopp hvor viktige alle kampene er framover, og tyskeren omtalte kveldens kamp som «utrolig viktig».

- Det var en veldig god forestilling over hele linja. Det var fortjent. Og selvfølgelig var det veldig viktig. Vi forsøker å være med i toppen og det er vi, det er bra. City er forholdsvis alene på topp, men det kan vi ikke endre, men vi kan legge press på de andre, og det gjorde vi i dag, sier Klopp.

Han mener Liverpool kun har vært under pari i èn kamp denne sesongen: På Wembley mot Tottenham (1-4).

- Det har bare vært én kamp som har vært skikkelig svak. Det var mot Tottenham. Kanskje noen andre vil se det på en annen måte, men jeg mener at det bare var en virkelig dårlig kamp. Vi kunne vunnet alle de andre kampene. Vi må score og ikke slippe inn i visse øyeblikk, sier Klopp.

Pangstart

Liverpool hadde mulighet til å krype helt opp i ryggen på nettopp Tottenham, etter at London-laget tapte 0–2 på Emirates mot Arsenal tidligere i dag.

Og det tok ikke lang tid før Liverpool viste seg fram, for etter åtte minutter kom kampens første store sjanse.

Trent Alexander-Arnold var plutselig nærmest alene gjennom med keeper etter klabb og babb i boksen, men backen maktet ikke å få til en avslutning. Salah plukket opp returen, men heller ikke han fikk dreis på skuddet som gikk utenfor.

Salah var livlig i starten av kampen, og skjøt også like utenfor noen minutter seinere. Før 22 minutter var gått hadde også Georginio Wijnaldum testet Fraser Forster fra distanse og Philippe Coutinho skutt like utenfor mål.

Et varsel om hva som ville komme.

Salah-show

Etter 31 minutter tok hjemmelaget ledelsen, og selvfølgelig var det Mohamed Salah som fant veien til nettmaskene.

Liverpool vant ballen høyt i banen og Salah mottok kula på kanten av 16-meteren. Han la den til rette med en touch og sendte den så i en nydelig bue over keeper med sin andre ballberøring.

Det var egypterens åttende ligascoring på 12 kamper for de røde. Dermed tangerte han Robbie Fowlers gamle rekord for Liverpool. Og scoringen kunne minne om en typisk Fowler-scoring også.

Og det tok ikke mange minuttene før Salah sto med rekorden helt alene. Han ble spilt alene med Forster noen minutter før pause og plasserte ballen mellom beina på sisteskansen.

Samtidig betyr det at Salah har scoret ni ligamål raskere enn angripere som Michael Owen, Fernando Torres og Luis Suárez.

Det var vingens 13. mål på 16 kamper i ligaen og Champions League denne sesongen. 10 minutter før slutt gikk han ut til stående applaus fra hjemmefansen.

1-0: Salah skrur ballen i en bue over keeper Forster. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
1-0: Salah skrur ballen i en bue over keeper Forster. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Økte ledelsen

Philippe Coutinho har vært ute i noen kamper med skade, men var tilbake i kveld og han noterte seg også for scoring.

Brasilianeren fikk en enkel jobb med å øke ledelsen etter at Forster måtte gi retur på et skudd og ballen falt rett i beina på playmakeren, som sendte ballen i det tomme målet.

Liverpool-forsvaret har måttet tåle mye kritikk i lang tid, men hjemme på Anfield hadde faktisk de røde holdt nullen i fire av fem kamper før møtet med Southampton. Den rekka ble forlenget i kveld.

En av sommerens store overgangsagaer var Virgil van Dijk som ikke klarte å tvinge gjennom en overgang til Liverpool. Midtstopperen ba klubben om å bli solgt, men da det viste seg at de røde hadde gått bak ryggen på Southampton, ble det aldri en handel mellom klubbene.

Van Dijk har sakte, men sikkert spilt seg inn på laget til Saints igjen denne sesongen, og på Anfield ønsket nok den kraftige stopperen å vise hva de røde gikk glipp av i sommer.

I stedet var det Lovren og Klavan (vikar for en skadet Joel Matip) som hadde full kontroll på et tannløst Southampton-angrep.

En viktig seier for de røde etter at Chelsea og Arsenal også vant sine kamper i dag.

Premier League 12. runde:

Liverpool - Southamtpon 3-0 (2-0)

Mål: Mohamed Salah (31), (40) - Philippe Coutinho (68)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer