Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glem Ronaldo

Drømmedebuten mot Bolton gjorde at Cristiano Ronaldo (18) bare trengte å få ballen før Old Trafford eksploderte. Etter en drøy time i går skjønte alle at han fortsatt bare er en guttunge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet): - Alle er veldig hissige på å skape helter på Old Trafford, sier United-boss Ferguson.

- Derfor må vi prøve å beskytte Ronaldo mot all hypen rundt klubben. Og derfor er det viktig at vi ikke glemmer at gutten bare er 18 år. Sjøl om han er en voksen 18-åring.

Ronaldo i all sin unge iver og entusiasme ville absolutt alt mot Wolverhampton i går kveld. Hver eneste gang han fikk ballen begynte beina å gå som trommestikker. Men det var også alt som gikk - alt det andre han prøvde på gikk nemlig ikke.

Dermed har Alex Ferguson rett igjen.

Blir gjetet

Og ingen må være i tvil om at han kommer til å gjete Ronaldo slik han prøvde det med David Beckham og fikk det til med Ryan Giggs. Han vil nemlig ikke ha en spiller til som gjennom god fotball og en vakker modellkjæreste vokser seg gjennom og ut av Manchester United. Og derfor snakker Ferguson om Giggs når han drar den unge portugiserens fotballvei fra ungdom til voksen.

At han ikke nevner David Beckham kan tolkes som en usagt advarsel.

Advarsel var det også til Manchester United denne kvelden. Tittelforsvarerne var nemlig ikke langt unna et stygt arbeidsuhell mot Wolverhampton. For etter en perfekt start og 1- 0 på John O'Sheas første United-scoring etter 10 minutter, var det slutt.

Og etterpå kunne det fort blitt 1- 1 og det som verre er.

Ustemt og ny midtbane

Giggs, Scholes og stopperparet Ferdinand og Silvestre spilte ikke fra start. De to siste sto ikke engang på arket. Og dermed spilte Keane bakerst og Djemba-Djemba og Kleberson sentralt på midten. Og det var de to nyinnkjøpte som var det store problemet.

Ustemte som et falskt piano hjalp det ikke hvilke tangenter de trykte på. Det stemte bare ikke - United fant ikke rytmen. Og fordi ballen havnet tidlig på kantene var det lett for ulvene å holde seg i flokk. De overraskende og retningsforandringene pasningene, de Keane slår fra midten og som alltid strekker et forsvar, var total mangelvare.

Solskjær spilte 84 minutter, og var strålende i 10 av dem - de første. Steffen Iversen kom aldri på banen for Wolves.

MISLYKTES: Cristiano Ronaldo var en sensasjon i sesongåpningen for Manchester United. I går ville han mye mot Wolverhampton, men lyktes ikke.