TRE UKER FOR TIDLIG: Molde er i Sevilla for å høste belønningen fra fjorårets meget gode prestasjoner i Europa League. Og mens Daniel Berg Hestad (t.h) er i Spania for det er det ikke først og fremst Europas nest beste lag Ole Gunnar Solskjær har fokuset. For Molde-treneren handler sesongen 2016 om å ta igjen det som gikk tapt i 2015. Foto: EPA/JOSE MANUEL VIDAL/NTB Scanpix
TRE UKER FOR TIDLIG: Molde er i Sevilla for å høste belønningen fra fjorårets meget gode prestasjoner i Europa League. Og mens Daniel Berg Hestad (t.h) er i Spania for det er det ikke først og fremst Europas nest beste lag Ole Gunnar Solskjær har fokuset. For Molde-treneren handler sesongen 2016 om å ta igjen det som gikk tapt i 2015. Foto: EPA/JOSE MANUEL VIDAL/NTB ScanpixVis mer

Glem Sevilla i kveld. RBK er Solskjærs virkelige motstander

I går kveld snakket Ole Gunnar Solskjær om Moldes (mikroskopiske) muligheter til å slå Sevilla over to kamper utenfor sesong. Men det er Rosenborg han vil slå i 2016.

MENS KONKURRENTENE HAR øynene på seriestarten og den andre helga i mars har Molde hatt en internasjonal gulrot på kalenderen. En 16-delsfinale i Europa League vil alltid være svære greier for en norsk fotballklubb. Men det er ikke ei uke i februar som vil definere Ole Gunnar Solskjærs comeback på Aker Stadion, det er ikke i nærheten en gang.

Derfor får det gå som det går mot Sevilla.

Ole Gunnar Solskjær og Molde har mye viktigere utfordringer enn det.

DA TREKNINGEN VAR klar og Molde hadde hatt 15 muligheter til å unngå Europas beste Europa League-lag i 16-delsfinalene, var omkvedet «det kunne ikke vært verre». Sevilla-Molde 18. og 25. februar skal i utgangspunktet være rått parti uansett hvilket år det er. For det er ikke en skjelven tyrker, en tidligere nederlandsk storhet eller et skotsk lag med norsk trener og tippeliganivå det skal konkurreres med nå.

Det er tittelforsvarerne, det beste av Europas nest beste fotballag.

OG IKKE BARE for denne utgaven av Europa League, men for den forrige også. Sevilla har vunnet to år på rad. Og siden 2006, selv om UEFA-cupen var navnet og formatet fram til 2009, har klubben feiret fire triumfer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg skriver vi bare februar.

SÅ DET ER verken altoverskyggende eller veldig viktig for Molde. Det er selvfølgelig artig og en fortjent bekreftelse på at tingene falt så altfor seint på plass forrige sesong, men det velter ingen lass uansett hvordan det går i Sevilla i kveld eller hjemme i Molde neste torsdag. Og det er godt å vite foran en bortekamp mot en motstander langt over norsk normalnivå.

En kamp som i tillegg spilles tre og en halv uke før den norske sesongen starter.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har ikke spisset noe som helst foran disse kampene. Det er jo ikke midtvinters han skal ha suksess selv om mirakler alltid er velkomne. Det er mellom 13. mars og 6. november han skal ta igjen det Molde tapte i 2015. Og han har veldig rett i at et lag som vinner The Double det ene året (2014) ikke skal bli nummer seks året etter (2015).

Det er og blir for dårlig.

Ja, nesten uforklarlig.

MOLDES SESONG HANDLER om å ta igjen RBK og vinne tilbake den retten som har tatt dem til Sevilla. Det er der fokuset ligger. To torsdagskvelder i februar er bare hyggelig atspredelse. Og ikke forvent for mye om du skal se kampen på TV i kveld, det laget som var godt i fjor høst er ikke mer.

Men det nye Molde-laget kan også bli bra.

Gitt tid.