Glem Ståle og Nils Arne. Dette blir tidenes norske trenerduell

For Hareide handler det om et udødelig ettermæle. For Deila handler det om framtida.

I KVELD SMELLER DET: Åge Hareide har nuet og ettermælet å tenke på. For Ronny Deila er det annerledes. Den yngste treneren er også den som har mest å tape. Foto: NTB Scanpix
I KVELD SMELLER DET: Åge Hareide har nuet og ettermælet å tenke på. For Ronny Deila er det annerledes. Den yngste treneren er også den som har mest å tape. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) TO NORSKE TRENERE i avgjørende kamp om retten til fotballens forjettede land har bare skjedd en gang før. I 2010. Da kom Ståle Solbakkens FC København ut på topp etter to kamper mot en vikarierende og taktisk vranglåst Nils Arne Eggens Rosenborg. Men selv om det var mye prestisje og penger på spill i kampen om det skandinaviske herredømmet for fem år siden også, kan ikke 2010-duellen måle seg med det som ligger i potten når Ronny Deilas Celtic møter Åge Hareides Malmö FF.

Først og fremst fordi pengene nesten er doblet.

Dernest fordi de to trenerens gevinst ved seier er så uendelig mye større denne gangen.

NILS ARNE EGGEN var kanonisert for lenge siden da det glapp i 2010. Ståle Solbakken, etter å ha nådd 16-delsfinalene sesongen før (tap for Marseille) var allerede en av FC København-historiens største. Så det var mest penger og prestisje det handlet om den gangen, ved siden av den sportslige utviklingen og læringen man får på det absolutt øverste nivået.

Denne gangen, ved siden av alt det sportslige, ligger det også et optimalisert ettermæle og en potensielt lysende karriere i potten.  ÅGE HAREIDE (61) gjorde det i fjor, har enda en gang tatt Malmö til play off på sensasjonelt vis og har i alle sammenhenger ingenting å tape mot Celtic. Det er et deilig utgangspunkt. Hareide er allerede en stor Malmö-trener, og blir selvfølgelig udødelig i klubbhistorien om han gjør det igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.