Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glem storkjøpene. Her har du billigkjøpene som herjer i Premier League

Kvalitet må ikke koste dyrt.

 GODE AVTALER:  Watfords Troy Deeney (t.v), Leicesters Riyad Mahrez, Manchester Citys Joe Hart og Leicester-spissen Jamie Vardy ble alle hentet for en billig penge. Siden har alle imponert i Premier League. Foto: NTB Scanpix.
GODE AVTALER: Watfords Troy Deeney (t.v), Leicesters Riyad Mahrez, Manchester Citys Joe Hart og Leicester-spissen Jamie Vardy ble alle hentet for en billig penge. Siden har alle imponert i Premier League. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Ingen svir av mer penger enn Premier League-klubbene på nye spillere. Overgangssummene har nådd ekstreme summer. Heldigvis viser årets Premier League-sesong at det fortsatt er mulig å få gode spillere til en rimelig penge.

Vi har satt sammen en 11'er som til sammen er kjøpt inn for utrolige 58 millioner. Og dette laget hadde hevdet seg i Premier League.

Joe Hart (Manchester City): 1,2 mill. City har svidd av utallige millioner på spillere etter at de startet sin storsatsing. Da er den nesten ironisk at en av deres absolutt viktigste kostet klubben en drøy million.

Hart ble kjøpt fra Shrewsbury Town i 2006. Fire år seinere kapret han en plass på Citys lag. Siden har han ikke sett seg tilbake.

Han ble kåret til ligaens beste keeper (Golden Glove) tre ganger på rad fra 2011 til 2013. Pluss at City har vunnet ligaen to ganger og FA Cupen med Hart i buret.

Joel Ward (Crystal Palace): 4,8 mill. Det er lett å overse prestasjonene til Ward da han ikke spiller for noen toppklubb. Men det er tydelig at han har gjort noe rett når folk vil ha han på det engelske landslaget.

 KUPP:  Joel Ward leverer stabilt spill for Crystal Palace. Foto: AFP / Ian Kington / NTB Scanpix.
KUPP: Joel Ward leverer stabilt spill for Crystal Palace. Foto: AFP / Ian Kington / NTB Scanpix. Vis mer

De siste sesongene har Ward levert stabilt spill for Palace. Ikke bare er han solid defensivt, han liker å bidra offensivt også. I tillegg er han en trussel på offensive dødballer. Som da han nylig scoret mot Southampton i FA Cupen. Crystal Palace angrer nok ikke på at kjøpte han fra Portsmouth for 4,8 millioner.

Ashley Williams (Swansea): 4,8 mill. Williams ble tidenes dyreste Swansea-signering da de kjøpte ham i 2008 fra Stockport County for snaue fem millioner.

Det var muligens en stor sum for et lag på nivå tre, men åtte år seinere kan man trygt si at det var velbrukte penger. Williams har spilt en nøkkelrolle i Swanseas vei opp til toppsiktet i Premier League.

31-åringen har vært kaptein for både Swansea og Wales. Det har flere fått med seg. Både Arsenal og Liverpool har vist interesse. Et godt EM-sluttspill for Wales er kanskje det som skal for at 31-åringen tar et ytterligere steg opp.

Wes Morgan (Leicester): 12,1 mill. Når man i dag ser Morgan lede Leicester mot ligagull i midtforsvaret, er det vanskelig å tro at den mannen debuterte i Premier League for to år siden i en alder av 30.

Morgan spilte ti år på lavere nivå for Nottingham Forest, før Leicester tok sjansen på han i 2012. Leicester tapte playoff-semifinalen i Morgans første sesong. Sesongen etter rykket de opp. Nå kan de vinne en historisk tittel.

Charlie Daniels (Bournemouth): 2,4 mill. Daniels ble proff tilbake i 2005 for Tottenham, men han fikk aldri sjansen for Spurs. Han ble lånt ut til tre forskjellige klubber for Leyton Orient gjorde overgangen permanent i 2009.

 KAPTEIN:  Ashley Williams har vært med på hele Swanseas reise mot toppen. Foto: Robbie Stephenson/NTB Scanpix.
KAPTEIN: Ashley Williams har vært med på hele Swanseas reise mot toppen. Foto: Robbie Stephenson/NTB Scanpix. Vis mer

Denne sesongen er hans første på Englands høyeste nivå. Den offensive backen har imponert med to mål og fire målgivende pasninger. Bournemouth kjøpte han fra Leyton Orient for 2,4 millioner kroner, og Daniels har blitt en viktig brikke i Eddie Howes lag. Uten han fungerer ikke Bournemouth offensive spill med et høyt tempo like godt.

James Milner (Liverpool): Gratis Gratis er kanskje ikke helt riktig. Milner signerte en kontrakt med de røde som sikrer han rundt 1,8 millioner kroner i uka. Likevel var det en god avtale for Liverpool.

Hans første sesong i Beatles-byen har variert noe. Engelskmannen har likevel bidratt med fire mål seks assist på sine 30 kamper. Solid.

Han debuterte som 16-åring i Premier League for Leeds. Nå har han passert 30. Fortsatt er det mye fotball igjen i ham. Jürgen Klopp virker å ha sansen for han.

Steven Davis (Southampton): 9,7 mill. Southampton gjorde et kupp da de sikret seg Davis i juli 2012. Nord-Irland-kapteinen hadde spilt fire sesonger i Glasgow Rangers, og signerte en femårsavtale med klubben i 2011.

Like etter havnet klubben i en økonomisk knipe, som åpnet døra for en Davis-exit.

 DEBUTERTE SOM 30-ÅRING:  I en alder av 30 fikk Wes Morgan sin Premier League-debut. Foto: David Klein/Sportimage/NTB Scanpix.
DEBUTERTE SOM 30-ÅRING: I en alder av 30 fikk Wes Morgan sin Premier League-debut. Foto: David Klein/Sportimage/NTB Scanpix. Vis mer

I Southampton har han vist seg som en leder. Han sa spillerne måtte ta skylden for 6-1-tapet mot Liverpool i Ligacupen. Saints har stabilisert seg som et lag på øvre halvdel med Davis på laget.

Matt Ritchie (Bournemouth): 4,8 mill. Det er ingen hemmelighet at klubber i Bournemouths posisjon må treffe med sine kjøp for å ta opp kampen med storkanonene.

I Ritchies tilfelle, gjorde de akkurat det. Den skotske landslagsspilleren gikk gradene i Portsmouth, signerte for Bournemouth i 2013. To år seinere var han med på opprykket til Premier League.

Under vinterens overgangsvindu ble han koblet til Everton og West Brom. Også Manchester United ble nevnt. Skulle Bournemouth selge Ritchie til sommeren, får de garantert innkassert langt mer enn hva de betalte Swindon i 2013.

Riyad Mahrez (Leicester): 4,8 mill. Da Mahrez gikk fra Ligue 2-klubben Le Havre til Leicester i januar 2014, ble det sagt at vingen ikke kom til å takle det fysiske nivået i England. To år seinere snakkes det om at Real Madrid og Barcelona er ute etter den spinkle kantspilleren.

Titteljagende Leicester forbedret kontrakten hans forrige sommer, men det er fortsatt ikke nærheten av hva kan bli tilbudt andre steder. Selv om det vil være synd for Leicester å miste en spiller som har skutt de inn i tittelkampen, vil de uansett få inn en solid sum.

Jamie Vardy (Leicester) 12,1 mill. Den andre halvdelen av Leicesters dynamiske duo, Jamie Vardy, kostet litt mer enn det dobbelte av Mahrez.

 IMPONERER PÅ BACKEN:  Bournemouths Charlie Daniels. Foto: Reuters / Paul Childs / NTB Scanpix.
IMPONERER PÅ BACKEN: Bournemouths Charlie Daniels. Foto: Reuters / Paul Childs / NTB Scanpix. Vis mer

Vardy var på alles lepper da han scoret i elleve strake Premier League-kamper mellom august og november. Med det slo han Ruud van Nistelrooys rekord. Sheffield-gutten ble 29 i januar har vært en sensasjon. Det at han har jobbet på fabrikk og ble frigitt av Sheffield Wednesday som unggutt gir historien enda en faktor.

Vardy har kjempet seg gjennom ligasystemet i sin vei mot toppen. Nå er han på landslaget og du kommer garantert til å se han spille EM for England med mindre skader setter han ut av spill.

Troy Deeney (Watford): 6 mill. Deeney var kaptein for Aston Villas ungdomslag, men dårlige holdninger gjorde at han måtte ta den lange veien til toppen.

Med kapteinsbindet rundt overarmen ledet han Watford til Premier League for snart ett år siden. De fleste tippet Watford skulle gå rett ned igjen, men under Deeneys ledelse har de holdt seg over nedrykksstriden.

Seks millioner som Watford ga Walsall i 2010 har vist å være et kupp. 14 målpoeng på 27 kamper i årets sesong.

 GRATIS:  James Milner. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix.
GRATIS: James Milner. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix. Vis mer

PS! Overgangssummene er oppgitt i norske kroner og regnet ut fra kursen på britiske pund, 2. mars 2016, som lyder 12,09.

 LEDERFIGUR:  Southamptons Steven Davis. Foto: James Marsh/NTB Scanpix.
LEDERFIGUR: Southamptons Steven Davis. Foto: James Marsh/NTB Scanpix. Vis mer
 ØNSKET:  Bournemouths Matt Ritchie. Foto: NTB Scanpix.
ØNSKET: Bournemouths Matt Ritchie. Foto: NTB Scanpix. Vis mer