- Glem Tertnes

NM-finale håndball: Bækkelaget-Nordstrand 26-20. Cecilie Leganger og lagvenninnene dro fra Oslo Spektrum til Bækkelagshallen for å feire NM-gullet. I dagene som kommer, skal verdens beste keeper i møte med Tertnes, men det ofret hun ikke mange tanker i går kveld.

- En overgang til Tertnes er ikke noe tema i kveld. I dag skal jeg bare feire NM-gullet, sa en superfornøyd Cecilie til Dagbladet etter gårsdagens NM-finale.

Full fest

Det eneste Cecilie ville si om Tertnes var:

- Jeg har toårskontrakt med Bækkelaget og klarer klubben å oppfylle forpliktelsene overfor meg, blir jeg værende. Det har også en del å si om Zeljko Tomac blir værende som trener eller ikke.

Det var alt hun ville si om den saken.

For i går kveld skulle hun feire at Bækkelagets superlag endelig vant en tittel denne sesongen. Jentene ankom Bækkelagshallen rundt klokka 20.00 i går kveld og ble tatt i mot av cirka 200 personer til tonene av Queens legendariske «We are the Champions». Etter diverse taler og prisoverrekkelser var det duket for matservering og fest.

Presser rådgiveren

En av de nærmeste dagene må imidlertid temaet Tertnes diskuteres mellom Cecilie Leganger og hennes rådgiver og trener Oddvar Bjørnestad. Bækkelaget har allerede mottatt brev fra Bergensklubben, som er på keeperjakt etter at Hege Johansen har bestemt seg for å flytte til Oslo.

Og arbeidet i kulissene er allerede i gang.

Odd Egil Eidsæther, som er nyansatt Tertnes-trener, er bestekamerat med Cecilies personlige rådgiver Oddvar Bjørnestad.

- Odd Egil og jeg diskuterer mye håndball. Han presser også på slik at jeg skal overtale Cecilie til spill i Tertnes, sier Bjørnestad.

Cecilie har spilt under Odd Egil Eidsæther to ganger tidligere i både Bækkelaget og Tertnes. - Odd Egil kan ikke presse Cecilie til Bergen siden hun har toårskontrakt i Bækkelaget, sier Bjørnestad.

- Dønn konsentrert

Cecilie var nok en gang toneangivende i en kamp med Bækkelaget. Hun reddet 21 av 42 Nordstrand-forsøk, men var i kjent stil ikke helt fornøyd.

- Jeg liker ikke helt at jeg slapp inn så mange straffekast fra Anette Hovind Johansen, men straffene er jo nesten det eneste Nordstrand scoret på. De mangler en skikkelig skytter, sier Cecilie.

Oddvar Bjørnestad er også svært godt fornøyd med sin elev.

- Cecilie spiller dønn konsentrert i 60 minutter bortsett fra at hun prøver å score med et jallaskudd i slutten av kampen, sier Bjørnestad.

Cecilie hadde fryktelig lyst å score, men ballen endte i stedet rett i ansiktet på landslagskollega Else Marthe Sørlie.

- Cecilie er tilgitt siden hun har fått så mange skudd i ansiktet fra meg ved tidligere anledninger, sa Else Marthe Sørlie til Dagbladet like etter kampslutt.