INVOLERT I ALT: Daniel Sturrige hadde et utall skuddforsøk før han omsider fikk lurt ballen i mål , to minutter på overtid. Foto:  (AP Photo/Scott Heppell)
INVOLERT I ALT: Daniel Sturrige hadde et utall skuddforsøk før han omsider fikk lurt ballen i mål , to minutter på overtid. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)Vis mer

Glem Torres, Drogba og Anelka - nå herjer Sturridge

Storspilte, sløste og scoret da Newcastle ble knust .

Newcastle - Chelsea 0-3

(Dagbladet): Da Ryan Taylor meide ned Daniel Sturridge med en saftig grisetakling tre minutter på overtid, talte det sitt tydelige språk om en vond dag på jobben for Newcastle-backen.

For det er nok lenge Taylor og forsvarskollegene hans er blitt herjet med så grundig som de ble på St. James Park i dag. I første rekke av Sturrigde, som med overlegen fart og teknikk gjorde det aller meste utenom å score mål.

Helt til det var spilt 92 minutter.

Da fikk han endelig ballen i mål bak banens nest beste spiller, Newcastle-keeper Tim Krul, på det som må ha vært hans fjortende eller femtende skuddforsøk.

- Han er heit om dagen, han burde scoret fire, mener TV 2-ekspert Claus Lundekvam. 

Sturridge har scoret like mange mål som Didier Drogba, Nicolas Anelka og Fernando Torres til sammen denne sesongen, og er i ferd med å gjøre seg uunnværlig for André Villas-Boas.

Chelsea-manageren har vært hardt presset etter en serie med tap i det siste, og han viste et voldsomt følelsesregister da kampen sto og vippet på slutten. Etter en misbrukt Sturridge-sjanse sparket han så hardt i lufta at han nesten gikk rett på ryggen i den dyre dressen sin, men da Salomon Kalou punkterte kampen med 2-0-målet i siste ordinære spilleminutt var det bare lettelse å spore.

Newcastle har åpnet sesongen sensasjonelt bra, men mange mente den virkelige manndomsprøven ville komme i de tre påfølgende toppkampene mot Manchester-lagene og Chelsea.

Fasiten er ikke all verden å skryte av: Ett poeng - etter en heldig straffe på Old Trafford.

Sjansefest
Det luktet svidd av de første 45 minuttene på St. James Park: Tre stolpetreff, hvorav ett fra et misbrukt straffespark, et rødt kort som aldri ble gitt og til slutt en scoring fra Didier Drogba.

Bare fem minutter var spilt da Demba Ba fikk en herlig stikker fra Peter Løvenkrands. David Luiz var uoppmerksom, som han til stadighet er, og slapp Newcastle-spissen inn bak ryggen sin. Så la han seg over Demba Ba like utenfor 16-meteren, og dommer Mike Dean blåste i fløyta.

Mange forventet nok det røde kortet, men Dean nøyde seg med gult, til tross for at Demba Ba ville vært alene med Petr Cech.

Ekspertene i TV 2s Premier League-studio var samstemte i sin dom: David Luiz skulle vært sendt av banen.

I stedet fikk Chelsea fortsette med 11 mann, og de rullet etter hvert opp sjanser på løpende bånd. Daniel Sturridge var i storform og en konstant trussel for Newcastle-forsvaret med sin store hurtighet, og Chelsea utnyttet det ved hver eneste anledning. Bare i 1. omgang hadde Sturridge 6-7 avslutninger, mange av dem gode målsjanser.

Etter 13 minutter tok han med Yohan Cabaye på løpetur over halve banen. Sturridge roet ned farten da han kom inn i 16-meteren, før han satte inn et nytt rykk som fikk Cabaye til å stikke ut foten.

PUNKTERTE: Salomon Kalou ble servert av Torres, og skjøt i mål via hånda til en meget god Tim Krul. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
PUNKTERTE: Salomon Kalou ble servert av Torres, og skjøt i mål via hånda til en meget god Tim Krul. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

Straffesparket var soleklart, men Frank Lampard tok ikke vare på sjansen. Han forsøkte et lavt skudd til venstre for Tim Krul, men Newcastle-keeperen lå lovlig langt ute fra streken og bokset ballen i stolpen og ut.

Det var ikke første gang Krul skulle redde Newcastle før pause. Og de gangene han ikke nådde fram fikk han gjerne hjelp av stolpen, som da Sturrigde dro seg fri med en skuddfinte og hamret ballen i stolpen fra hjørnet av femmeteren.

Sturridge terroriserte rett og slett vertene. Det ble ikke akkurat bedre for Newcastle da selve klippen i midtforsvaret, Fabricio Coloccini, måtte forlate banen etter 28 minutter.

James Perch kom inn, og det var nettopp han som var på etterskudd da Chelsea omsider tok ledelsen etter 38 minutter.

Ashley Cole kastet til Juan Mata, som på halv volley lempet ballen inn mot Drogba på første stolpe. Han kom seg foran Perch og stanget ballen opp i nettaket.

Noen minutter i forveien hadde for øvrig Demba Ba truffet stolpen etter å ha knust David Luiz i en hodeduell, og på returen klønet Chelsea det nesten til for seg selv da Terry måket ballen i ryggen på Luiz. Ballen strøk noen centimeter utenfor stolpen.

Chelsea hadde uansett de fleste og største sjansene i 1. omgang, og burde nok ledet med større sifre til pause.

Enorme sjanser
Etter pause var Newcastle lenge fullt på høyden, og det er en liten gåte hvordan de kunne unngå å få ballen bak Petr Cech.

Didier Drogba headet i eget tverrligger da han var nede i egen boks på en corner, John Terry reddet på streken da skuddet fra Sammy Ameobi var på vei mot nettmaskene, mens Shola Ameobi banket ballen i tverliggeren fra 20 meter med ti minutter igjen å spille.

Men Chelsea var heller ikke ufarlige: Både Drogba, Ramires og selvsagt Sturrigde hadde alle gode sjanser til å doble ledelsen.

Størst var den til Ramires, som kom noen sekunder etter at Drogba hadde headet i egen tverrligger. Blåtrøyene slo lynrask kontra, og brasilianeren kom helt alene med keeper, men ballen strøk foten til Krul og gikk til side for mål.

Da var André Villas-Boas fortvilet, men han kunne juble til slutt, etter at Fernando Torres serverte Salomon Kalou på 10-11 meter i det 90. minutt. Krul fikk selvsagt ei hånd på skuddet, men ikke nok til å hindre scoring.

På overtid kronet Sturridge en glimrende kamp med scoring - og Newcastle var grundig slått.

REDDET STRAFFE: Tim Krul lå langt ute i feltet da han stoppet straffesparket fra Frank Lamaprd. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
REDDET STRAFFE: Tim Krul lå langt ute i feltet da han stoppet straffesparket fra Frank Lamaprd. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer