- Glem utlandet, Bjørn Helge

John Arne Riise råder lillebroren til å bli i LSK.

LILLESTRØM (Dagbladet.no): I går spilte John Arne Riise lokalderby mot Everton. I dag formiddag fløy han hjem til Norge for å se lillebror Bjørn Helge Riise (22) i aksjon mot Djurgården.

Litt forsinket rakk Liverpool-proffen bare den 2. omgangen - og i bitende norsk marskulde satt han på tribunen iført skinnjakke og en gul t-skjorte under.

- Du er ikke redd for å bli syk?

- Jeg håper ikke det, gliser han, og hevder samtidig det var 15 varmegrader da han dro fra England.

- Var fargen på t-skjorta tilfeldig?

- He-he, ja faktisk! Jeg tenkte ikke over det før Jan Åge (Fjørtoft) kommenterte det, sier han til Dagbladet.no.

Fortjener suksess

Men om Riise synes det var kjølig på Åråsen, varmet det å se lillebror Bjørn Helge i aksjon.

FLØY HJEM: I formiddag dro John Arne Riise hjem fra Liverpool for å se broren spille semifinale i Royal League. Han er imponert både over Bjørn Helge og klubben. Foto: John Terje H. Pedersen
FLØY HJEM: I formiddag dro John Arne Riise hjem fra Liverpool for å se broren spille semifinale i Royal League. Han er imponert både over Bjørn Helge og klubben. Foto: John Terje H. Pedersen Vis mer

- Han har vokst utrolig både fysisk og psykisk. Er det noen som fortjener suksessen, så er det Bjørn Helge, sier John Arne Riise.

Liverpool-proffen mener valget av Lillestrøm er noe av det klokeste lillebroren kunne ha gjort med tanke på sin videre fotballkarriere.

- Han har kommet til en klubb som satser på ham. Lillestrøm er en klubb på vei opp og fram. Det er så mange ting som gjør meg sikker på at han har gjort et smart valg. Fansen er utrolig bra, det jobbes utrolig bra rundt klubben og jeg liker Uwe Rösler veldig godt.

Han er bare fornøyd med 110 prosent innsats - jeg har faktisk aldri sett en så ivrig trener som ham, sier Riise til Dagbladet.no.

Derfor råder han broren - som allerede har proffopphold i Belgia bak seg - til å bli på Åråsen i flere år framover.

Tipser Benitez

- Han bør være i Lillestrøm i tre år til. Gjør han det bra her får han garantert sjansen igjen. Det er ingen grunn til å flytte på seg nå, sier John Arne Riise.

Da Dagbladet.no videreformidler storebrors råd om å bli på Åråsen de tre neste årene, er ikke Bjørn Helge fremmed for tanken.

- Jeg tenker ikke på utlandet. Jeg spilte cupfinale med Lillestrøm i fjor, og skal spille Royal League-finale i år. Jeg har ingen hast med å komme meg videre, sier han.

PS! En journalist spurte John Arne Riise om han kunne tenke seg å tipse Liverpool-manager Rafael Benitez om lillebroren. Han svarte slik:

- Hvem sier at jeg ikke allerede har gjort det?

• Din mening: Kan Bjørn Helge Riise bli like god som storebror?