ENGLAND BESTE LAG: Her feirer Leicester City-spillerne Premier League-tittelen etter å ha slått Everton 3-1 hjemme på King Power Stadium i kveld. Gullet er ekstra spesielt for mannen som er ringet inn, nemlig Andy King. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
ENGLAND BESTE LAG: Her feirer Leicester City-spillerne Premier League-tittelen etter å ha slått Everton 3-1 hjemme på King Power Stadium i kveld. Gullet er ekstra spesielt for mannen som er ringet inn, nemlig Andy King. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

Glem Vardy og Mahrez - Leicester-gullet er ekstra spesielt for én mann

Klubblegenden Andy King.

(Dagbladet): Leicester City feiret i kveld at laget er Premier League-mestre i et av de største sjokkene i idrettshistorien.

Gledesscenene på King Power Stadium i lille Leicester, med drøyt 300 000 innbyggere, er til å få en liten tåre i øyekroken av selv for de av oss som har klubbtilhørigheten helt andre steder på balløya.

Tenoren Andrea Bocelli innledet med å synge, laget gjorde sitt ved å banke Everton 3-1 og til slutt kom det alene ventet på: Løftingen av pokalen.

Eventyr-bonanza Begynner vi å se på de mange eventyrhistoriene rundt årets ligamester i engelsk fotball, er det så mye å ta av at man skulle tro at Asbjørnsen og Moe har vært involvert.

Du har manager Claudio Ranieri, som endelig vant sin første toppserietittel, den tidligere fengselsfuglen Jamie Vardy som er blitt en spiss i verdensklasse, kapteinen Wes Morgan, som har over 500 kamper i lavere divisjoner, årets spiller Riyad Mahrez, som kom til Leicester fra fransk 2. divisjon og så har vi Andy King (27).

La oss oppsummere litt med noen punkter. Det er enklest sånn:

Ble historisk • I dag ble Andy King den første spilleren i Premier League-æraen med serietitler i Premier League (2016), Championship (2014) og League One (2009) (alle for Leicester).

• Han har spilt for revene siden han var 15 år.

• Han fikk sin A-lagsdebut for klubben som 18-åring, i 2007.

• Han har over 300 kamper for Leicester.

• Han er den mestscorende midtbanespilleren i klubbens historie (58).

• Han er, i en alder av 27 år, forlengst en klubblegende (hvis det var noen tvil).

Storspilte I dag startet King, som vanlig med nummer ti på ryggen, i kampen mot Everton, og han leverte på et nivå som Leicester-fansen er godt vant med fra tida i Championship og League One.

King fikk først målgivende på 1-0-scoringen til Jamie Vardy og noen minutter seinere styrte han selv inn 2-0 med en iskald, kontrollert avslutning.

Da Sky Sports, i et intervju vist på TV 2, spurte hva King følte etter at pokalen var løftet og alt av følelser sluppet løs, beholdt han imidlertid fatningen.

MÅLJUBEL: Andy King spilte en strålende kamp, og satte inn Leicesters 2-0-scoring i kveld. Foto: David Klein / Sportimage / PA Images / NTB Scanpix
MÅLJUBEL: Andy King spilte en strålende kamp, og satte inn Leicesters 2-0-scoring i kveld. Foto: David Klein / Sportimage / PA Images / NTB Scanpix Vis mer

- Det er en utrolig følelse. Å bli den første personen som vinner serietitler i alle de tre øverste divisjonen får det til å føles enda deiligere, sier han.

- Det var tungt i dag etter den festuka vi har hatt, men gutta gjorde det de skulle, og nå kan vi nyte dette, legger han til.

- Kommer til å ta tid King, som har 32 landskamper for Wales, innrømmer at han ikke helt forstår hva som har truffet ham ennå.

- Den kan hende det tar tid før det går opp for oss. Det er normalt de store klubbene som dominerer i Premier League, men vi viste igjen i dag at vi er verdige vinnere. Det er en utrolig følelse, og det kommer til å ta litt tid før dette går inn.

- Det har vært en helt fantastisk stemning i byen de siste dagene. Alle som bor her har vært med på det, og fansen har støttet oss hele veien. Vi har hatt noen seine scoringer som har sikret oss poeng i viktige kamper, og det har vi vokst på. Samtidig har byen vært bak oss, og vi er takknemlige for all støtten vi har fått.

27-åringen står «bare» med 27 kamper for Leicester denne sesongen - de fleste av dem som innbytter - men det brukte han særdeles lite energi på da han ble intervjuet med Premier League-medaljen rundt halsen i kveld.

- Har levert - Det er det dette handler om. Vi har 25 spillere som alle vil spille, men manageren kan bare velge elleve til her kamp. Det viktigste at de som tas ut leverer når de får sjansen, og det har gutta gjort hele sesongen, sier han.

Da Sky Sports' reporter spør hva King hadde sagt om noen fortalte ham da han spilte i League One at han ville vinne Premier League med Leicester om noen år, er svaret:

I 2011: Andy King (t.h.) feirer en Leicester-scoring med Yakubu (t.v.) og Souleymane Bamba. Foto: NTB Scanpix
I 2011: Andy King (t.h.) feirer en Leicester-scoring med Yakubu (t.v.) og Souleymane Bamba. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- He-he, jeg tror i hvert fall folk utenfor byen ville ha ledd av det. Nå handler det om å gjøre en god jobb før neste sesong, men først skal vi nyte dette så lenge vi kan.

GOD AVSLUTNING: Her styrer Andy King inn 2-0 i kveldens kamp. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
GOD AVSLUTNING: Her styrer Andy King inn 2-0 i kveldens kamp. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.