Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Glem VM-medalje

Frode Hagen (30) har spilt fire mesterskap for Norge og er en stor internasjonal stjerne. Men enhver drøm om VM-medalje til Norge avfeier han som urealistisk.

OLTEN (Dagbladet): -  Internasjonalt er det jevnere enn noen gang. Kanskje er det så mye som ti nasjoner som kan vinne VM-gullet i Tunisia, sier Frode Hagen til Dagbladet.

-  Er Norge en av de ti nasjonene?

-  Nei, det er det bare å glemme. Vi må forholde oss til realitetene, og de sier at Norge aldri har prestert bra i et internasjonalt mesterskap.

Utenlandsproffer

Hagen peker på at det er lov å drømme om alt, men heller ikke sølv eller bronse mener storskytteren er innenfor rekkevidde i Tunisia-VM om to måneder - til tross for at den norske VM-troppen trolig utelukkende vil bestå av utenlandsproffer med solid ry i sine ligaer.

8. plass i EM 2000 er Norges beste plassering i EM, VM og OL. I VM-sammenheng er Norge blitt nummer 14 (2001), 13 (1999), 12 (97) og 13 (93) de siste 12 åra.

Hagen og Jan Thomas Lauritzen er de eneste to som har vært med på alle de fire siste mesterskapene. VM blir Norges første mesterskap siden 2001.

-  Mye ugjort

-  Jeg har ennå ikke reist hjem fra et mesterskap og følt at Norge har prestert bra. Vi får se om vi får til noe nå, for vi har mye ugjort i mesterskap. Om vi blir blant de åtte beste, vil det være et utrolig steg videre. Vi må ikke gape over for mye på én gang, sier Hagen - som ble kåret til banens beste da Norge i går sikret seier i firenasjonersturneringen etter timålsseieren mot vertsnasjonen Sveits.

I tidligere VM har de fire beste fra gruppespillet gått videre. I Tunisia går bare tre videre. Landslagets uttalte målsetting er å avansere forbi gruppespillet, og så ta en kamp av gangen.

Knalltøff

-  Om vi blir nummer tre i pulja, så har vi brutt en barriere. Det har aldri skjedd før. Tidligere har vi gått videre som fjerdelaget, men vi har aldri blitt blant de tre beste, påpeker Frode Hagen.

I VM-gruppespillet møter Norge Brasil, Qatar, Serbia og Montenegro, Tyskland og Egypt.

Som Frode Hagen er landslagssjef Gunnar Pettersen bevisst på ikke å skru forventningene til laget for høyt.

-  For å bli blant de tre beste i pulja, må vi komme foran en nasjon som har medalje i mesterskap. Avansement er en knalltøff målsetting i seg selv, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

-  Drømmer om medalje

På grunn av lyskestrekk gikk landslagskaptein Glenn Solberg glipp av helgas turnering. Det forestående VM blir hans første mesterskap siden 97-VM. Han peker på at Norges sjanser nå er større enn noen gang.

-  Det er realistisk å gå videre fra gruppespillet, vi har trua på det. Men tida får vise om vi er gode nok. Det hjelper ikke å ha 10- 15 gode spillere om vi ikke får det til som lag.

Den eneste som våger å snakke høyt om medalje, er Solbergs klubbkollega i Flensburg-Handewitt, Johnny Jensen.

Stor respekt

-  Jeg er ikke flau for å si at jeg har en drøm om medalje i VM. Det hadde vært utrolig gøy, sier forsvarskjempen til Dagbladet.

Han peker på at Norge har slått mange av de beste nasjonene det siste året. Norge viste blant annet klasse som slo ut OL-firer Ungarn over to play-off kamper til VM.

I tillegg har de slått verdens- og olympiamester Kroatia, og medaljekandidat Danmark i sommer og høst.

-  Selv om vi historisk sett ikke har prestert i mesterskap tidligere, har det skjedd så mye bra de siste åra at alle nasjoner nå har stor respekt for oss, sier Johnny Jensen.

Firenasjonersturnering

Sveits- Norge 23- 32 (9- 14).

Toppscorer: S: Rudi Joder 6. N: Håvard Tvedten 7.

Utvisninger: S: 2 x 2 min. N: 4 x 2 min.

Tilskuere: 1100.

<B>UGJORT: </B> Norges storskytter Frode Hagen er klar for sitt femte store mesterskap med Norge. Men han føler at Norge ennå har til gode å vise seg fra sin beste side. Her i aksjon mot Sveits i går, der Norge vant 32- 23.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media