- Glemmer aldri Grue

Ståle Solbakken startet fotballkarrieren i Grue. Han følger fortsatt godt med, og tror laget vil slite i årets 3. divisjon.

I dag er Ståle Solbakken (36) trener for Hamkam i Tippeligaen. Men 36-åringen har ikke glemt røttene sine, selv om han har hatt suksess som spiller og trener. Når han blir spurt om Grue I.L., blir han ivrig.

- Det var fryktelig moro i Grue. Vi var en kameratgjeng derfra som var godt kjent for å spille underholdende fotball. Jeg husker blant annet at vi slo Kongsvinger, erkefienden, det var stort, sier Solbakken til Dagbladet.

Hamkam-treneren startet karrieren i Grue, og debuterte på A-laget som 16-åring. Etter fem år der gikk han til Hamkam i 2. divisjon, der han også ble i fem år.

Dagbladet vil høre fra deg, om din lokale klubb. I dag!

Det er du som er eksperten på din lokale klubb. Det er du som vet om laget har fått forsterkninger i vinter, og om treningskampene bærer bud om noe stort.

Vi ønsker å vite alt som kan påvirke resultatene i årets serie. Del dine kunnskaper med våre lesere. De beste innleggene blir lagt ut på dagbladet.no.

Dagbladets tabelltips til og med 3. divisjon får du tirsdag 6. april.

Send inn din lokalkunnskap om Fotball-Norge til: fotballfeber@dagbladet.no

Og gjør det i dag!

Følger med

En imponerende karriere fulgte med fire år i Lillestrøm og et kort opphold i Wimbledon før han avsluttet karrieren med tre sesonger for danske Aalborg. En dramatisk hjertestans på trening satte punktum for en strålende karriere, som blant annet ga ham 58 landskamper for Norge. Og Grue har Solbakken alltid fulgt med på.

- Ja, det er klart jeg følger med, selv om jeg ikke kjenner spillerne personlig nå. Jeg må jo se hvordan det går med klubben min.

I år spiller Grue i 3. divisjon, avdeling 5. Klubben har produsert mange toppseriespillere, blant andre Kent Bergersen, Åge Steen, Kjetil Sagen og Solbakken selv.

Mistet mange

I dag er hverdagen grå. Men Solbakken husker gylne Grue-tider.

- Fra midten av 60-tallet til slutten av 70-tallet var Grue veldig gode. Og i 1976 rykket de opp i den nest øverste divisjonen- før Kongsvinger klarte det.

Laget har mistet mange spillere de siste åra og sliter med rekrutteringen.

- Det er veldig synd, men de vil nok slite i år og. Jeg tror Grue ender på den nedre halvdelen av tabellen. Men jeg håper selvfølgelig at det blir en pangsesong, sier Solbakken.

GRUE-FAN: Hamkam-trener Ståle Solbakken tror moderklubben Grue ender på den nedre halvdelen av tabellen i år.