Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen

Glemmer ikke Ronaldo-syn

Manchester United spiller mot Colchester i ligacupen. På papiret den minst viktige turneringen. Men i programmet trekker Ole Gunnar Solskjær fram det som skjedde med Ronaldo og Rooney i 2006.

NY UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United spiller mot Colchester United i ligacupens kvartfinale. Foto: NTB scanpix
NY UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United spiller mot Colchester United i ligacupens kvartfinale. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Colchester, kl. 21.00 på Viasport 1

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United er store favoritter mot Colchester United på Old Trafford i kveld. Motstanderen ligger på 9. plass i League Two, det fjerde øverste nivået i England.

Solskjær stiller med et sterkt lag fra start. Og selv om ligacupen ikke har statusen til Premier League og FA-cupen, får nordmannen ikke understreket betydningen av en seier godt nok. Han glemmer ikke synet av det som skjedde for 13 år siden.

- Jeg husker hvor viktig det var å vinne ligacupen i 2006. Unge gutter som Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo fikk den første smaken av et trofé. Det gjorde dem vant til å vinne. Og det laget de var en del av, gjorde det ganske bra etter det, skriver Solskjær i dagens kampprogram.

MYE Å SPILLE FOR: Solskjær er som vanlig optimistisk i dagens kampprogram.
MYE Å SPILLE FOR: Solskjær er som vanlig optimistisk i dagens kampprogram. Vis mer

- Den nåværende troppen er en ny gruppe med fantastiske talenter som lærer faget sitt. De fortsetter å utvikle seg hele tida. Å komme enda nærmere et trofé, er en god måte å gjøre det på, skriver Solskjær.

Manchester United ligger på sjetteplass og har lagt bak seg en god periode. Laget slo både Tottenham, Manchester City og AZ Alkmaar, men fikk en liten nedtur søndag med 1-1 mot Everton.

FULL JUBEL: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney feirer seieren i ligacupen i 2006. Manchester United vant 4-0 over Wigan på Millennium Stadium i Cardiff. Solskjær glemmer ikke de to gladguttene. Foto: NTB scanpix
FULL JUBEL: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney feirer seieren i ligacupen i 2006. Manchester United vant 4-0 over Wigan på Millennium Stadium i Cardiff. Solskjær glemmer ikke de to gladguttene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne sesongen kan laget fortsatt vinne ligacupen, FA-cupen og Europa League. Og United har heng på topp fire i Premier League. Utgangspunktet er derfor ikke det verste når Solskjær feirer ettårsjubileum som United-manager torsdag.

- Jeg ser det hver dag på treningsfeltet. Og vi ser det oftere og oftere i kamper. Gutta lærer hele tida. I dag får de sjansen til å vise at de fortjener en plass i semifinalen i en viktig turnering, sier han.

United spiller med dette laget fra start:

Sergio Romero, Ashley Young, Axel Tuanzebe, Harry Maguire, Luke Shaw, Nemanja Matic, Andreas Pereira Mason Greenwood, Juan Mata, Marcus Rashford og Anthony Martial.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media