Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glemmer vennskap i kveld

Dimitar Berbatov vil senke Leverkusen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Tottenham og de andre engelske lagene direkte fra 20.45

• Løpende resultater fra UEFA-cupen

(Dagbladet.no): Kveldens UEFA-cupmøte bringer Dimitar Berbatov tilbake til BayArena i Leverkusen for første gang siden Tottenham kjøpte ham for 10,9 millioner pund i sommer.

Men møtet med gamle kjente skremmer ikke spissen, som allerede har gjort tre mål for sin nye klubb i Europa i år. Han gleder seg rett og slett til å gå ut foran sine gamle fans i kveld.

- Jeg hadde fem fantastiske år i Leverkusen, men den tiden er over, sier Berbatov ifølge Daily Mail.

- Nå spiller jeg for Tottenham, og jeg vil gjøre alt for å score. Det spiller ingen rolle om jeg møter mine venner, jeg skal glemme det og hjelpe mitt lag.

Berbatov er fortsatt svært populær hos sine gamle fans, og også hans gamle sjef, Michael Skibbe, savner sin tidligere toppspiss.

- Han er en av de beste angriperne i verden, han har fantastisk teknikk, er god i lufta, og han ser alltid etter medspillere i bedre posisjon, roser Skibbe.

SPARER INGEN: Dimitar Berbatov var en stor publikumsfavoritt i fem år i Bayer Leverkusen, men sier han ikke vil nøle med å ødelegge kvelden for sine gamle fans i kveldens UEFA-cupoppgjør. Foto: Reuters
SPARER INGEN: Dimitar Berbatov var en stor publikumsfavoritt i fem år i Bayer Leverkusen, men sier han ikke vil nøle med å ødelegge kvelden for sine gamle fans i kveldens UEFA-cupoppgjør. Foto: Reuters Vis mer

Ønsker seg Europa-revansj

Berbatov kom inn som ung innbytter i Bayer Leverkusens Champions League-finale mot Real Madrid i 2002, og er tent på å revansjere det som ble et tap den gangen.

- Jeg var ung på den tida, og brydde meg for lite til å ta inn over meg hvor stort det var å spille i en slik finale. Men Tottenham har en bra miks av ungdom og erfaring, og jeg tror vi er gode nok til å vinne UEFA-cupen i år.

Berbatov har vist seg fra sin beste side i Europa, men har hatt litt starttrøbbel i Premier League. Dette tror han vil endre seg snart.

- Det er ikke lett å tilpasse seg den engelske serien, innrømmer han overfor UEFAs offisielle hjemmesider.

- Det er stilforskjeller mellom tysk og engelsk fotball, og jeg er klar over at jeg må jobbe hardt.

Tottenham har fått en god start i gruppe B, og har vunnet sine to første kamper før oppgjøret i Leverkusen. Manager Martin Jol advarer likevel mot kveldens motstander, som i likhet med hans eget mannskap sliter med sesongstarten i hjemlig serie.

- De er veldig sterke på hjemmebane, og har mange gode spillere på laget. Bernt Schneider er en av mine favorittspillere i Tyskland, og i tillegg har de landslagsspillere som Barnetta og brasilianske Juan, sier nederlenderen.

Hele Norges coronakart