Glemt av forbundet: EM ryker

En kjempetabbe fra eget forbund gjør at Sunniva Helland-Hansen (24) og Emilie Olimstad (21) ikke får spille i EM.

NEDE: Sunniva Helland-Hansen under kamp. Foto: Privat
NEDE: Sunniva Helland-Hansen under kamp. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forbundet har glemt å melde oss på. De som har vært ansvarlige for å melde oss på, har rett og slett glemt å gjøre den jobben. Det er ganske kjipt, sier Sunniva Helland-Hansen til Dagbladet.

Dermed blir det ikke spill på jentene i sandvolleyball-EM i München, som pågår i disse dager.

Forbundet bekrefter tabben selv til Dagbladet.

Til tross for feilen på kvinnesiden, husket Norges Volleyballforbund å melde på Anders Mol, Christian Sørum og de andre norske herrene.

- Vi har fått en beklagelse fra forbundet og enkeltpersonen som har begått feilen. Sånt kan skje, men det er nok den verste nedturen jeg har hatt i karrieren. Vi skal få kompensasjon, men det skulle vel bare mangle, melder Helland-Hansen.

Jentene hadde et håp om at situasjonen likevel kunne løse seg. Hvis et landslag trekker seg fra mesterskap, har arrangøren en reserveliste, der Norge opprinnelig sto som nummer én. Dette viste seg dessverre å ikke stemme.

- Det var et ekstra slag i trynet, forteller Helland-Hansen.

HÅPET KNUST: Det blir ikke noe EM på Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad. Foto: Privat
HÅPET KNUST: Det blir ikke noe EM på Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad. Foto: Privat Vis mer

- Trodde ikke på det

Hennes kollega Emilie Olimstad er også langt nede.

- Det er bare kjipt, både for oss og dem som har glemt oss. Veldig skuffende. Vi hadde gode muligheter til å gjøre det bra, sier Olimstad til Dagbladet.

- Hva tenker du om at herrene ble registrert til EM, men ikke dere?

- Det er spesielt at det går an å glemme ett lag, og samtidig huske et annet. Det er veldig dumt at det har skjedd.

Hun forteller at man ikke kan tenke på ting man ikke kan kontrollere selv, og bare må bestemme seg for at man ikke vil la seg påvirke av de negative tingene for lenge. Det beste er å komme seg videre, sier hun.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du fikk beskjeden?

- Jeg skjønte det ikke. Jeg trodde ikke på det, og tenkte det var tull. Etter hvert gikk det mer og mer opp for meg, men samtidig tror jeg at jeg latet som at det ville ordne seg, men det gjorde jo ikke det. Nå må vi bare se framover, forklarer Olimstad.

STERK DUO: Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad. Foto: Privat
STERK DUO: Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad. Foto: Privat Vis mer

- Lei seg på jentenes vegne

Norges sportssjef Matt van Wezel bekrefter tabben overfor Dagbladet.

- Det har skjedd en menneskelig feil. Forbundet må registrere utøverne som skal delta i et program. Det skjedde ikke. Det er verken noe mer eller mindre enn en menneskelig feil, men med store konsekvenser. Jeg er lei meg på jentenes vegne, og vi vil sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Van Wezel.

Han forteller at forbundet har tatt grep etter den skjebnesvangre feilen. De har endret systemet på den måten at de nå alltid har en ekstra person som går gjennom og kontrollerer at alt er korrekt.

- Hvorfor gikk det i orden med herrene, men ikke kvinnene?

- Vi har hatt samme system for kvinnene som herrene. Jeg har ikke så mye mer å si, bortsett fra at det skjedde en menneskelig feil, avslutter Van Wezel.

Etter nedturen har Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad nå satt seg et nytt hovedmål: Sommer-OL i 2024, som er ganske nøyaktig to år unna.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer