Glemte å fjerne medisinlista fra nettet

- Skieliten fikk dopingmidler, står det på nettsidene til TV 2. Etter mye om og men har kanalen fortsatt ikke fjernet de feilaktige anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld beklaget en ydmyk Gerhard Helskog dopingbeskyldningene i «Rikets tilstand» denne uka.

- Jeg har gått på trynet. Det finnes ingen unnskyldning for feilen vi har gjort, sa Helskog flankert av Stein Kåre Kirstiansen og Kåre Valebrokk.

Dopanklagene ligger ute

Men på nettsidene til kanalene finner du fortsatt kilden til bråket.

På forsida til Rikets Tilstand på nettet kunne du i hele dag lese om de 150 preparatene TV 2 meldte om var på avveie under Lillehammer-OL:

- Den åtte sider lange medikamentlisten inneholder anabole, steroide og sentralstimulerende stoffer som står på dopinglisten, tabletter som kan skjule dopingbruk, samt midler mot manisk depresjon, hjertesvakhet, hjerteinfarkt, nedsatt immunforsvar, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk og søvnforstyrrelser. I alt dreier det seg om over 150 produkter som er levert til Skiforbundets lege, sto det å lese på nettsidene i dag.

Etter programmet onsdag har legefirmaet som leverte medisinene gått ut og dokumentert at det bare var 20 ulike preparater som ble levert. De 150 preparatene TV 2 snakket om viste seg å være hele varebeholdningen til selskapet. Og de ble altså ikke brukt av norsk langrennselite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer