Glemte å fjerne medisinlista fra nettet

- Skieliten fikk dopingmidler, står det på nettsidene til TV 2. Etter mye om og men har kanalen fortsatt ikke fjernet de feilaktige anklagene.

I går kveld beklaget en ydmyk Gerhard Helskog dopingbeskyldningene i «Rikets tilstand» denne uka.

- Jeg har gått på trynet. Det finnes ingen unnskyldning for feilen vi har gjort, sa Helskog flankert av Stein Kåre Kirstiansen og Kåre Valebrokk.

Dopanklagene ligger ute

Men på nettsidene til kanalene finner du fortsatt kilden til bråket.

På forsida til Rikets Tilstand på nettet kunne du i hele dag lese om de 150 preparatene TV 2 meldte om var på avveie under Lillehammer-OL:

- Den åtte sider lange medikamentlisten inneholder anabole, steroide og sentralstimulerende stoffer som står på dopinglisten, tabletter som kan skjule dopingbruk, samt midler mot manisk depresjon, hjertesvakhet, hjerteinfarkt, nedsatt immunforsvar, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk og søvnforstyrrelser. I alt dreier det seg om over 150 produkter som er levert til Skiforbundets lege, sto det å lese på nettsidene i dag.

Etter programmet onsdag har legefirmaet som leverte medisinene gått ut og dokumentert at det bare var 20 ulike preparater som ble levert. De 150 preparatene TV 2 snakket om viste seg å være hele varebeholdningen til selskapet. Og de ble altså ikke brukt av norsk langrennselite.

Lå ute i hele dag

Sent på ettermiddagen i dag ble alt om dopingskandalen fjernet fra forsiden av Rikets tilstands nettsider.

Men de gale opplysningene finnes fortsatt der lett tilgjengelig. Siden programmet ble sent onsdag denne uka har beskydningene ligget ute på nettsidene til kanalen.

Omtrent klokka 14.15 i dag rykket tv-kanalen ut med en beklagelse:

I Rikets tilstand 20. november feilet vi grovt. I sendingen fortalte vi at et stort parti på 150 medikamenter ble levert til skilandslagets lege Kjell Eystein Røkke. Dette er galt.

Vi har brukt feil liste.

Det finnes ingen unnskyldning for feilen vi har gjort. Slik dokumentasjonen er nå kan vi bare slå fast at det var 20 medikamenter, ikke 150, som ble levert til skilandslaget.

Vi vil be om unnskyldning for at vi gjennom onsdagens sending har feilinformert våre seere, skapt en unødig belastning for mange idrettsutøvere og skadet TV2s troverdighet.

Vi har derfor fjernet de feilaktige opplysninger om medisinleveransen fra våre nettsider.

Vi har også fjernet de andre opplysningene fra våre nettsider.

Likevel kan du altså fortsatt lese hele lista over de 150 medisinene.

TV2 har nemlig bare fjernet sakene fra sin forside, mens de fortsatt ligger tilgjengelig via søkemotorer og linker. Sjekk det ut selv:

Skieliten fikk dopingmidler

Har behandlet dopingskadde nordmenn

Har vi rent mel i posen?

HER LIGGER MEDISINOPPLYSNINGENE:</B> - 100 steroider på avveie, skriver TV2 på sine nettsider. Disse opplysningene har senere blitt tilbakevist. Denne saken lå ute på TV2 i helt til i ettermiddag.