Glemte å svinge - brakk begge albuer

- Synd, jeg kunne vunnet. Se video!

(Dagbladet.no): Vi fikk se en del stygge krasj i Tour de France, men det spørs om ikke Rigoberto Uran stikker av med prisen for årets mest spektakulære sykkelvelt.

Unibet.com-rytteren kjempet om seieren på den fjerde etappen av Tour of Germany med 26 kilometer igjen å sykle. I en krapp venstresving gikk det fryktelig galt for colombianeren.

Mens konkurrentene Damiano Cunego og Davide Rebellin klarte svingen, virket det nesten som Uran sovnet bak rattet. Han kjørte rett til skogs, tok sats foran en kulp og landet brutalt i en skråning.

På operasjonsbordet i seks timer

profflagets hjemmeside blir det opplyst at Uran brakk begge albuer og et håndledd. I går kveld ble han operert.

- Rigoberto Uran ble operert i seks timer, og operasjonen var vellykket. Han har flere brudd i begge albuer, så de er helt smadret, sier lege Andrei Mikhailov.

Hvordan Uran greide å feilberegne svingen så grundig har han foreløpig ikke delt med omverdenen, men på lagets hjemmeside er han mer opptatt av seieren som glapp enn av selve mageplasket.

- Jeg var like bak Cunego da jeg kjørte av veien. Synd, for jeg tror kanskje jeg kunne vunnet i spurten, sier han.

Glemte å svinge - brakk begge albuer

Kurt Asle Arvesens tyske lagkamerat i CSC, Jens Voigt, leder rittet.

BRÅSTOPP: Rigoberto Uran landet i en kulp før han traff en skråning i stor hastighet. Resultat: To brukne albuer og et brukket håndledd. Foto: AP
BRÅSTOPP: Rigoberto Uran landet i en kulp før han traff en skråning i stor hastighet. Resultat: To brukne albuer og et brukket håndledd. Foto: AP Vis mer